Subscriu-te

Search
Close this search box.

L’experiència de la planta al perfum

De nou comencem a fer activitats i el proper diumenge dia 14 ens fa molta il·lusió poder fer de nou el TALLER DE LA PLANTA AL PERFUM.
Una passejada pel camí terapèutic on començarem fent perfums amb les mans, així podrem captar el perfum natural, el que l’essència de cada planta ens regala.
Una vegada a la caseta dels perfums ens centrarem en facilitar que cada persona es faci el seu perfum personalitzat amb l’aplicació d’olis essencials mediterranis.
El tancament de l’activitat inclou dinar amb l’aplicació dels productes del nostre hort ecològic i del toc aromàtic de les nostres herbes.

Els perfums sostenibles

 

La perfumeria sostenible és una tendència creixent, que respon a la presa de consciència ambiental: hem de millorar el món des de qualsevol àmbit de la vida humana, per poder garantir la supervivència de les futures generacions. A aquesta necessitat de canvi de la nostra forma de vida actual (la que considerem causant del desequilibri ambiental), l’ hem anomenat sostenibilitat. Però aquest és un concepte molt ampli de què s’abusa.
Si el que ens preguntem és com podem fer un bon perfum sense perjudicar el medi ambient, atenem a una posició ètica. Una ètica en la qual les decisions que cal prendre en el procés llarg i complex de crear, fabricar i comercialitzar un perfum no només tenen en compte els requisits del mercat. També cal racionalitzar, preveure i evitar en la mesura que puguem la petjada de carboni i altres conseqüències ambientals que poden derivar-se de les nostres accions.

¿Per a això cal renunciar a fer servir un bon perfum? La nostra opinió és que no.

Posem l’exemple del perfum del Parc de les Olors. Alice Gromez, una perfumista professional amb una llarga experiència, ens ha creat una base de perfum que atén els criteris que vam marcar conjuntament i que garanteixen el que podem identificar com a perfumeria sostenible:

1) El nostre projecte perfum té com a objectiu divulgar una cultura que afavoreixi una consciència de consum responsable, sense haver de renunciar a disposar d’un bon perfum.

2) Una cultura del perfum que tracta de garantir un preu just per als productors i per als consumidors.

3) Valoritza les essències de les plantes mediterrànies. La Península Ibèrica és un paradís d’espècies aromàtiques molt utilitzades en la perfumeria. Lavandes, estepes, romaní, farigola, sàlvies, … s’obtenen com a matèria primera. Amb el nostre projecte perfum tractem de valorar aquestes joies naturals utilitzant-les per personalitzar el perfum base de Parc de les Olors.
Cada persona escull entre les essències mediterrànies aquelles que li semblen més adequades per donar el seu toc personal al perfum.

4) A l’hora d’utilitzar matèries primeres exòtiques tractem de garantir que provinguin de conreus ecològics i responguin a un mercat just.

5) I si s’han d’utilitzar molècules sintètiques, sigui perquè les naturals posen en risc d’extinció animals o plantes.

 

Pilar Comes Solè

Experiència d’aromateràpia i perfums

Un passeig de la planta al perfum. Amb l’experiència complerta t’enduràs el teu perfum personalitzat. Passeig aromàtic + destil·lació + taller de perfums + perfum personalitzat 50ml. + dinar ecológic. 44€

Pack dia del pare

Esteu buscant regal per al pare? Aquest és un pack per a un pare amant de la natura i del planeta que li agrada cuidar-se amb productes ecològics de km0 i naturals. 1 xampú de romaní, 1 tassa amb tap i infusionador, 1 perfum intens i sostenible i 1 infusió 'Activat'. 39€
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar