Subscriu-te

Search
Close this search box.

Les plantes ens poden salvar

Dia rere dia sentim a parlar del canvi climàtic, provocat per la gran concentració de CO2 que hi ha a l’atmosfera i que cada dia anem incrementant amb les emissions producte de l’era dels combustibles fòssils i de l’agroindústria. Però sabeu que tenim la solució sota els peus?

Dia rere dia sentim a parlar del canvi climàtic, provocat per la gran concentració de CO2 que hi ha a l’atmosfera i que cada dia anem incrementant amb les emissions producte de l’era dels combustibles fòssils i de l’agroindústria.

Però sabeu que tenim la solució sota els peus?

 
Però els humans ho hem oblidat i amb l’afany de produir molt i ràpid ens hem dedicat a llaurar la terra incansablement, deixar el sòl al descobert i quan això passa, el sòl no absorveix CO2, sinó tot el contrari. L’agroindústria suposa també moltes granges on els animals estan estabulats, se’ls ha d’alimentar amb pinsos i farratges que es cultiven lluny i s’han de transportar. La ramaderia intensiva  és una font de contaminació de les aigües, amb els seus purins que es tiren als camps sense miraments. La conseqüència: terres erosionades, pobres ,sense vida i aigües contaminades, un resultat ben galdós.

Com podem revertir aquest gran desequilibri ? La solució depèn de tots nosaltres i la podem resumir en 4 coses bàsiques:

1)      Ajudar a fer créixer la superfície verda del planeta: Ni un pam de terra sense coberta verda. Plantar arbres, omplir els nostres balcons de plantes, fomentar al municipi enjardinaments sostenibles, amb plantes perennes i poc exigents amb aigua.

2)      No comprar carn d’explotacions intensives, que siguin animals de ramaderia extensiva, que pasturen. Els animals que pasturen ajuden a tenir un sòl cada vegada més fèrtil. I limitar el consum de carn a un 15% com a màxim de la nostra dieta.

3)      Fomentar la biodiversitat i les comunitats vegetals riques i estables que s’autoregulen amb l’ajut de la fauna auxiliar,  sense necessitat d’haver de fer tractaments químics pel control de plagues.

4)      Col·laborar amb els pagesos de l’entorn per fomentar l’agroecologia, que s’apliquin tècniques de permacultura, de recuperació de les espècies més adaptades al nostre clima,  i ajudar-los perquè les seves explotacions creixin i sigui el sistema agrari que tingui el suport de la ciutadania.

 

Si voleu saber-ne més, us aconsello que mireu el documental : BESA LA TIERRA. Agricultura regenerativa de Netflix.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar