Subscriu-te

Search
Close this search box.

 L’alternativa sostenible a l’oli essencial de moda

thymus mastichina

La Ravintsara (Cinnamomum camphora)  s’ha posat molt de moda en els últims mesos en el camp de l’aromateràpia, en format d’oli essencial,  té propietats antivirals i balsàmiques semblants a l’eucaliptus, però, sabeu que és originari de Madagascar? 

 L’alternativa sostenible a l’oli essencial de moda

Al parc de les olors tenim una alternativa tan bona com propera!!!

La farigola blanca

Tot continuant amb la temàtica del newsletter passat, sobre les Farigoles, avui volem presentar-vos més específicament l’oli essencial de farigola blanca (Thymus mastichina), una planta que en gairebé totes les propostes que fem al Parc de les Olors del Serrat donem a conèixer.

L’oli essencial de farigola blanca conté un 70% de principis actius balsàmics i la resta són desinfectants. (1,8 cineol) Per això la infusió Adeu refredats i l’oli essencial de la farigola blanca són excel·lents tractaments per a qualsevol afecció pulmonar.

Però a més la farigola blanca és una planta que cal que protegim i mirem d’estendre’n el cultiu, perquè és una autèntica joia mediterrània, que només es troba en àrees molt reduïdes de les terres àcides del sud. Així si es cultiva i se’n difon el seu ús, a més el que fomentem és que no sigui una espècie vegetal en risc d’extinció, tot el contrari, que sigui un bàsic de les nostres farmacioles naturals.

Com podem incorporar-lo en el nostre dia a dia?

L’oli essencial de farigola blanca és un magnífic expectorant i descongestionant, alhora que aporta energia i és un bon bactericida.

És per això que aquells que ja el coneixen el fan servir per a diferents usos que poden complementar-se:

  • Ungüent tòpic, per ajudar a alleugerir els símptomes de refredats, grips i descongestionar les vies respiratòries. Per elaborar-lo, simplement cal barrejar l’oli essencial amb una crema hidratant o oli vegetal. Llavors, als mínims símptomes de refredat, l’ungüent s’aplica a sota el nas, al pit i si es creu necessari, a altres punts reflexos. Cada dues hores es renova l’aplicació i en tres quatre dies, el refredat ha passat a la història!
  • En difusor d’aromateràpia, per purificar i desinfectar ambients carregats. Apliquem entre 8 i 10 gotes d’oli essencial a l’aigua del difusor i a funcionar!
  • Inhalacions, per obrir la capacitat pulmonar en fer esport o en episodis d’asma. En fer activitat física, pot donar-se que arribi un moment que notem que la respiració ens resulta dificultosa, per això, agafant directament l’ampolleta de 10 ml i fent tres o quatre inhalacions directes serà suficient per millorar la nostra respiració.

L’alta concentració d’essència fa que els olis essencials puguin arribar a ser irritants per a la nostra pell si els apliquem directament i sense mesura. Per això és important fer-los servir diluïts en una base greixosa com són les cremes o els olis vegetals, mai directament sobre la pell.

Sostenibilitat i proximitat

Tot utilitzant l’oli essencial de farigola blanca, esteu contribuint a salvar aquesta espècie endèmica de farigola de la Península Ibèrica i també ajudem als productors d’Andalusia que formen part de la Xarxa Parc de les Olors, que cullen les plantes, les destil·len i ens envien l’oli essencial eco i 100% pur directament, sense intermediaris. Mireu com n’és de fàcil fer un consum responsable i de prop.

Esperem que per molts de vosaltres l’oli essencial de farigola blanca arribi a ser un imprescindible i l’incorporeu a la vostra quotidianitat. Per facilitar-vos-ho, durant aquesta setmana , els qui feu una compra superiora 50 € a la botiga on-line, podreu endur-vos de regal l’ampolleta de 10 ml d’oli essencial de farigola blanca.

Júlia Ribas Cortina
Coordinadora d’educació i activitats del Parc de les Olors del Serrat

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar