Subscriu-te

Search
Close this search box.

La Maria i l’Uxio volen fer un Parc de les olors a Galícia

Galícia pateix també el problema de l’abandó de les terres de conreu i buscar-hi una alternativa és tan urgent com aquí a Catalunya.

Calen projectes per donar viabilitat econòmica, social i ambiental al món rural gallec.La maria i l’uxio s’ho proposen

A les terres de A Corunya, la Maria i l’Uxio tenen el seu projecte de vida. Han rehabilitat les dues cases de la família, en una hi viuen i hi tenen el seu obrador de galetes artesanes, l’altra la tenen com a casa rural que lloguen als visitants que valoren el silenci i la desconnexió de les xarxes.

Però de les terres no sabien que fer-ne. Tenen una finca esplèndida de “carballos”(Quercus robur), una roureda i antics camps que ara se’ls omplen de falgueres i eucaliptus. Una amiga els va parlar del Parc de les Olors, i després d’algunes telefonades i una trobada estiuenca que els vam fer recentment, s’han decidit a visitar-nos per parlar seriosament de la possibilitat de fer un Parque dos Aromas a les seves terres.


Més enllà de la il·lusió que ens pot fer que a Galícia s’hi faci un parc de les Olors, el que valorem especialment és poder-lo fer amb persones com la Maria i l’Uxio, que tenen un alè social molt demostrat i amb qui no ens ha estat gens difícil de coincidir.

A Galícia l’envelliment de la població rural, el minifundisme i la incidència de la societat del consum i de la PAC, ha fet perdre l’activitat tradicional d’autosuficiència, que fixava gent al territori, mantenia un camp viu i un paisatge ben cuidat. Cal reinventar el model agrari i el Parc de les Olors és una oportunitat per donar viabilitat econòmica, social i ambiental a les terres gallegues. La Maria i l’Uxio seran uns pioners a fer-ho i espero que inspirin a altres persones del món rural gallec.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar