Subscriu-te

La fira de les llavors  de Roda de Ter

una mostra de com va avançant l’economia constructiva i creativa

Sovint es parla d’economia verda i/o alternativa respecte a l’economia capitalista especulativa. Però de fet a mi m’agrada parlar d’economia constructiva i economia destructiva. La que construeix un món millor i aquella que només busca el benefici econòmic a curt termini i sense tenir en compte les conseqüències socials i ambientals. L’experiència viscuda a la X Fira de llavors de Roda de Ter m’hi va fer pensar.

Per una economia constructiva i creativa.

Sortir del Parc per anar a fer una xerrada a la X Fira de les llavors de Roda de Ter, em va permetre comprovar la vitalitat de l’anomenada economia alternativa. Gent de totes les edats, però especialment gent jove que venia llavors, planters, aliments fermentats, llibres etc. Tot en un to col·laboratiu, obert, espontani. Vaig comprar un formatge blau d’Osona excel·lent, una kombutxa de farigola i un pot de verdures fermentades, llibres molt interessants… vaig poder fer una xerrada/taller amb una resposta molt entusiasta dels assistents i tot plegat em va dur a pensar perquè encara se li diu d’economia alternativa, a una fira com la de Roda.

M’agradaria pensar que aviat arribarà el temps en què la resposta a l’economia especulativa guanyi terreny i passi a ser la majoritària. Espero que així sigui i ahir per una estona vaig gaudir del fàcil que semblava fer una economia constructiva i creativa.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar