Subscriu-te

Search
Close this search box.

La festa de la marialluïsa ja s’acosta

La Marialluïsa és una olor que ens enamora.
Té fama de ser la planta que fa més bona olor del món. Ens transporta a les notes cítriques i fresques que en moments de calor són molt oportunes. Collir la Marialluïsa, veure com es destil·la i aprendre les seves aplicacions a més d’acabar fent un dinar a l’aire lliure és una bona oportunitat per reconnectar-nos amb la natura.
Vine a gaudir de la millor olor del món a la Festa de la marialluïsa!

La Marialluïsa i el seu origen

Des del segle XVIII que aquesta planta va ser duta d’Amèrica del sud. Pròpia de terres més càlides i plujoses que les nostres s’ha anat adaptant a viure-hi, tot i que al hivern normalment perd la fulla i a la primavera torna a brotar. Es tracta d’un arbust que té vocació d’arbre, de manera que si no la podem cada any se’ns anirà fent llenyosa i estirant arribant a créixer fins alçaries de 3 metres.
En origen se la coneix com a cedron o citron pel seu aroma cítric característic, ja que conté en la seva essència citral, limoné , cineol i geraniol, a més d’altres components. El botànic català Antoni Palau li va donar el nom d’Aloysia citriodora. I el nom popular es va atorgar en honor de la reina Maria Lluïsa de Parma, esposa del rei Carles IV. El seu cultiu es va estendre per tota Europa, encara que a França potser és el país que la valora més.

Per a què es fa servir?

La Marialluïsa o herba lluïsa és una planta amb un ampli repertori d’usos. Nosaltres l’apliquem a les infusions per suavitzar les notes agrestes de les plantes mediterrànies. Però també es posa als licors i se li reconeixen propietats carminatives, perquè facilita l’expulsió dels gasos i en general ajuda a les digestions.

 

Pilar Comes Solé

 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar