Subscriu-te

Search
Close this search box.

La biodiversitat i les papallones

El dijous dia 7 de juliol a les 18h presentarem la publicació

“ Com dissenyar un jardí de papallones. Guia pràctica”

al Parc de les Olors del Serrat.

Us hi convidem!!!

Quan la força de la col·laboració s’expressa en un desplegable tan bonic com ple de coneixement.

Fa uns mesos, en Carles Flaquer em va convidar a anar al Museu de Ciències Naturals de Granollers (Museu de la Tela) per parlar d’una possible col·laboració amb la Xarxa Parc de les Olors. Jo li vaig mostrar el meu interès en poder divulgar la relació tan estreta que hi ha entre la biodiversitat vegetal i la dels insectes i papallones. El museu em va encantar i sobretot la predisposició de l’equip científic per traduir el seu coneixement en una publicació divulgativa.

En pocs mesos la maquinària científica i creativa es va posar en marxa i amb l’ajut d’una editorial i d’altres actors col·laboradors, com la mateixa Xarxa Parc de les Olors, el projecte s’ha fet realitat. I ara toca celebrar-ho amb la presentació del desplegable tan bonic com ple de coneixement que tindrem a les mans el proper dijous dia 7 de juliol a les 18h al Parc de les Olors del Serrat.
Aquest projecte és dels que m’agraden més, és el producte d’una suma de capacitats i voluntats positives que acaben multiplicant i expressant la força de la col·laboració.

Si veniu el dia 7 us regalarem el desplegable i a més podeu reservar per quedar-vos a sopar. Serà un “Vespres a pagès” ben especial !!!

Més detalls:

L’obra sorgeix a partir de la necessitat de revertir el declivi de papallones observat els darrers 30 anys de seguiments duts a terme pel BiBio, Grup de Recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquesta obra està feta en format desplegable, molt pràctic de portar, i presenta dibuixos de gran qualitat de les 40 espècies de papallones més comunes de trobar en ambients urbans i periurbans. També ens explica el cicle biològic, el període de vol, on viuen i les tendències de les diferents espècies de papallones.

L’apartat més pràctic de la guia és el que descriu com fer un jardí de papallones i llista fins a mig centenar  de plantes nutrícies i una trentena de nectaríferes que ens ajudaran a crear el nostre jardí de papallones.

El desplegable, que tindrà un cost de 5 euros, el produeixen i distribueixen el Museu de Ciències Naturals de Granollers i Garden Birds i el coordina el Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). També compta amb el suport de la revista Descobrir Catalunya, el Celler Credo i la Xarxa Parc de les Olors.

Els seus autors són la Clàudia Pla-Narbona, Andreu Ubach i Constantí Stefanescu. Les il·lustracions de Martí Franch i David Riera; i el disseny gràfic de Lluc Julià.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar