Subscriu-te

Search
Close this search box.

Ikebana i  meditació creativa

La inquietud i el nerviosisme us envaeix sovint? Doncs us recomanem que practiqueu la meditació creativa tot fent ikebanes per superar l’ansietat.

Idees i passos a tenir en compte

  • Fer un passeig per una àrea enjardinada o bé un bosc, porteu un cistell o bé una bossa i unes tisores. Feu el passeig a poc a poc i aneu collint fulles, fruits, llavors o branques que trobeu per terra i algunes que podeu tallar, però amb molt de respecte i mesura.
    Aquest passeig ens servirà per fer unes bones respiracions, tot concentrant-nos només en allò que estem fent, connectant-nos amb la natura.
  • Disposem el material recollit damunt una taula, preparem els altres elements que necessitarem (tisores, silicona per fixar els elements…), posem una música relaxant de fons i triem els elements vegetals que farem servir per composar el nostre Ikebana.
  • Seiem i comencem a fer la composició. Convé mantenir-nos en silenci o bé si hem de parlar mantenir un to de veu baixet. Composar un ikebana vol dir fer una creació on la natura i la humanitat s’uneixen, a través de la nostra energia i les nostres mans.
  • La forma de l’Ikebana és lliure, però té algunes regles: tots els elements que formen la composició han de ser naturals, orgànics normalment vegetals. Per altra banda, és una composició minimalista, no pot ser estrident ni recarregat. I respecte a la forma respon bàsicament a un triangle escalè, amb els tres costats de longitud diferent, per simbolitzar el cel, la humanitat i La terra. El contenidor també ha de ser natural: ceràmica, escorça, un tros de tronc…
  • En acabar l’activitat recolliu tot el material sobrant i poseu-lo en un cistell per aprofitar-lo en la pròxima sessió. No oblideu que tot allò que ens ofereix la natura és una creació que mereix la nostra estima.
  • Trieu el lloc per disposar el vostre Ikebana o bé penseu a quina persona li voleu regalar.

Sempre podeu acompanyar el vostre Ikebana amb l’essència de Nadal del Parc de les Olors i fer un bon regal per a aquestes festes nadalenques.

Pilar Comes Solé
Impulsora del la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar