Subscriu-te

Search
Close this search box.

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

En plena primavera coincideix la floració de diferents plantes i els camps es vesteixen de colors diversos. Al Parc de les Olors, amb la gran biodoversitat de plantes que tenim, la paleta cromàtica de la primavera s’amplia. 

La camamilla ens aporta un tapís blanc, la calèndula el taronja i groc característic, les roselles o badabadocs ens fan un toc vermell molt cridaner, les sàlvies ens aporten una taca de color blau lila més impressionant que el que ens provoca la lavanda i finalment les roses ens arrodoneixen l’experiència floral. Tot plegat ens aporta un regal de vida i color que identifiquem amb la primavera.

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

La festa de la camamilla és una bona excusa per passejar pel Parc de les Olors i collir un bon ram de flors, fer land art.


De petita recordo que una de les activitats que més m’agradava fer era anar a passejar amb la meva tieta pels marges dels camps del poble i collir flors tot conformant un ram multicolor i improvisat. En arribar a casa el posàvem en aigua i anàvem decorant la casa amb aquells rams, de manera que la casa es vestia de primavera. A l’aigua del gerro hi tiràvem una mica de sucre perquè així les flors aguantaven una mica més abans de pansir-se. Potser no eren uns rams molt ben construïts, però l’art floral no era el que els motivava. El que sentia quan feia els rams no me’n recordo, però ara , quan de tant en tant en faig un, sento que les plantes em regalen la part d’elles on apliquen el seu destil·lat perfecte: les flors. I jo faig amb elles una forma d’art de la terra (Land art) que m’acompanya uns dies al interior de casa meva, donant-li color, olor i benestar.


La festa de la camamilla la fem perquè us pugueu endinsar en el coneixement

d’aquesta planta i viure d’una manera comunitària i plaent la seva recollida. Però també perquè gaudiu de les moltes flors que cobreixen a mode de catifes de colors els nostres camps.

La camamilla és una de les sorpreses que tenim a la primavera al Parc de les Olors. Floreix on vol i quan vol de manera que entre abril i maig ens regala un tapís blanc de floretes petites molt desitjades, ja que és una planta amb unes propietats digestives espectaculars. El problema és que hem de triar floreta a floreta i això és una feina ingent. Ens hi voleu ajudar?

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

Programa de la festa de la camamilla al Parc de les Olors del Serrat.

11h Benvinguda amb un còctel floral
11:15- 13:30 h. Roda de tallers

  • Anirem a fer un passeig pel Parc i collirem flors.
  • Destil·larem les roses
  • Collirem i triarem la camamilla i la posarem a assecar, tot parlant de les propietats d’aquesta planta.

13:30h Dinar popular, amb un vermut aromàtic , amanida de l’hort amb tocs florals i altres sorpreses.

Totes les activitats es fan a l’aire lliure i son aptes per a tota la família.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar