Subscriu-te

Search
Close this search box.

Fem-ho possible?

Per actuar bé ens cal coneixement i consciència

Tot i la sequera extrema que estem patint, tot i l’exasperació que ens crea viure en un món de guerres i de destrucció, d’enfrontaments estèrils, fem el possible per no defallir i continuar dia a dia insistint en fer un món millor.
Gestos quotidians com l’estalvi d’aigua, la compra de productes locals, ajudar els que tenim a prop,….són mantres repetits, però que sovint ens costa de dur a terme, perquè la societat de consum quasi ens obliga a actuar en direcció contrària.
Ahir al Parc de les Olors del Serrat vam tenir el ja quotidià taller d’aromateràpia i perfums i el taller d’herbes a la cuina. Dues activitats simultànies, de manera que en acabar els tallers dinàvem plegats en la taula llarga del porxo. Un dinar senzill amb productes de l’hort i els que inevitablement hem de comprar. En acabar la sobretaula la visita a l’agrobotiga tanca l’activitat. Podria semblar una activitat convencional, pròpia del que s’identifica com a ecoturisme o agroturisme, però nosaltres tractem d’aportar-hi un component afegit: el coneixement i la consciència.

Al taller d’aromateràpia i perfums tractem el coneixement dels olis essencials i la seva aplicació en el món dels perfums, però sobretot fomentem l’ús d’olis essencials mediterranis i directes dels productors, de com es produeixen i quines propietats tenen, alhora que els ajudem a què puguin fer-se el seu perfum personalitzat. I a partir d’ara poder fer-se’l a casa seva.
Al taller d’herbes a la cuina anem a collir les herbes per al dinar i que farem plegats. Cada herba la toquem, l’olorem, la tastem i en parlem llargament, tant dels seus beneficis, com de la manera que la podem aplicar a la cuina. Descobrim la sàlvia, la sajolida, la menta, l’orenga, el fonoll i sobretot en aquest cas la farigola que l’hem fet protagonista. El coneixement ajudat dels sentits és molt més efectiu, i quan a més es demostra a la taula, amb el dinar que degustem plegats, és quan es va convertint en consciència. I quan prenem consciència d’una cosa és quan la sentim com a necessària i estem disposats a aplicar-la a la nostra vida.
Estem contents de veure com les experiències al Parc de les Olors serveixen perquè les persones guanyin en coneixement i consciència per trobar viaranys alternatius i participar en fer un món millor.

Ara venen el black friday, el Nadal, les festes i els regals. L’expressió concentrada del consum pràcticament obligat. Busquem viaranys per fer regals amb sentit? El Parc de les Olors s’hi esforça.

Pilar Comes Solé Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar