Festa d’hivern: Experiència calçotada

Festa d'hivern:

És temps de calçotades, una bona excusa per fer una trobada i gaudir del calçots amb un bon romesco. Però sabeu quin és l’origen d’aquesta festa gastronòmica?. 

La calçotada era un menjar de tros, que van inventar els mateixos pagesos en el temps que es podava la vinya. Al Parc de les Olors volem recuperar aquest origen i que pugueu venir a fer una calçotada i molt més.

Mireu quin serà el programa del l’EXPERIÈNCIA DE LA FESTA D’HIVERN i el que podreu aprendre.:

1) Benvinguda amb infusió calenteta i anticovid.

2) APRENDRE A PODAR LA VINYA.I L’OLIVERA  Anirem a podar una estona la vinya i oliveres, així aconseguirem els sarments i la brancada que després cremarem per coure els calçots.. 

3) COLLIREM ELS CALÇOTS. Els calçots són els grills d’una ceba  que es colguen perquè tinguin el màxim tros de tija blanca. D’aquí el nom de calçots. Els collireu , els espolsarem bé amb una tècnica força divertida i els courem amb una bona flama. 

4) FAREM LA SALSA DE LA CALÇOTADA: LA SALVITJADA. És un salsa feta amb el que tenien els pagesos al rebost en aquest temps: alls, pebrots secs (nyores), avellanes i ametlles, i tomàquets de penjar, oli, sal i vinagre. 

5) GAUDIREM D’UNA BONA CALÇOTADA AMB CALÇOTS I CARXOFES A LA BRASA, MONGETES DEL GANXET AMB BOTIFARRA I CARN DE BE A LA BRASA.

Les festes del Parc de les Olors és una bona experiència per compartir-la en família , per això fem un menú infantil de 12€. 

Data:  Diumenge 23 de gener 2022

Horari: de 11 a 16,30h

Preu per persona: 32€/persona tot inclòs. 

Opciò menú infantil  12€

Compra la teva entrada:

Comments are closed.