Subscriu-te

Search
Close this search box.

Entreu al món dels hidrolats

Sabeu que amb hidrolat podem ambientar i netejar casa nostra, el nostre cutis, les nostres mascotes, podem cuinar…..i moltes coses més?

Al Parc de les Olors estem en plena campanya de destil·lació

Sovint relacionem la destil·lació amb alambí, per arrossegament de vapor, només amb l’obtenció dels olis essencials. Però quan destil·lem hi ha un altre producte molt bo que obtenim: EL HIDROLAT, l’aigua floral que arrossega i barreja principis actius de les plantes. Un dels més famosos i de llarga tradició és l’aigua de roses. Però de fet tenim hidrolats de totes les plantes que destil·lem.

Què és un hidrolat i com s’obté?

Els hidrolats són el producte aquós de la destil•lació. Quan destil·lem una planta per arrossegament de vapor normalment ho fem amb el nostre destil·lador de 70 litres de capacitat. Omplim la cistella interior de planta i hi afegim uns 10 litres d’aigua del pou o si en tenim de la mateixa pluja.

En escalfar-se l’aigua que hi ha al fons de l’olla genera un vapor que va pujant i va arrossegant l’essència de la planta. Aquest vapor en passar pel serpentí d’aigua freda torna a l’estat líquid. I va sortint pel tub de destil·lació i acumulant-se al dipòsit. Aquella part de l’essència que és hidrosoluble quedarà al hidrolat, mentre que la part oliosa quedarà surant damunt del hidrolat. Mentre que d’oli essencial en recollim uns pocs mililitres per cada destil·lació, d’hidrolat acostumem a fer-ne entre 6 i 8 litres. Per això el preu de l’oli essencial és molt més car que el del hidrolat, tot i que les aplicacions d’aquest darrer són moltes i molt interessants.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar