Subscriu-te

Search
Close this search box.

Ens calen mans, la primavera ens multiplica la feina!!

Els mesos de maig, juny i juliol per al camp són mesos de molta feina, plantar, collir, desherbar, el món vegetal explota i ens falten mans. 

Voleu venir a ajudar-nos?

Un dia al camp

El fred de bon matí ens anima a fer feines de desherbat. Amb l’herba que collim les cabretes esmorzen. A les 9 esmorzem nosaltres, un esmorzar de pagès, dia si, dia no amb els ous de les nostres gallines. Durant l’esmorzar acabem d’organitzar les tasques del dia. El matí discorre entre desherbat i plantat de diverses espècies que ja tenen ganes de sortir del viver. En tornant de dinar ja ens dediquem a collir les flors de calèndula i portar-les a l’assecador. També és temps de camamilla i comencem a collir sàlvia que està en plena floració. Abans d’acabar la jornada hem de repassar l’assecador i processar aquella planta que ja està seca. I per acabar anem a buscar el sopar a l’hort. Ara és temps de bledes i enciams, també ens fem un bon trinxat amb les cols tan bones de l’hort. I amb uns quants espàrrecs i uns alls tendres ens fem un bon remenat. Quin final de festa oi?

El treball al camp és dur?

Jo no ho crec. Pot ser dur si durant més d’una hora seguida fas la mateixa feina, però en el món de l’agroecologia les feines al camp són molt diverses. Es tracta d’organitzar les tasques en seqüències curtes i amb la participació de moltes mans. El treball al camp és una manera de meditació conscient vital i a més d’estalviar-nos el gimnàs ens aporta salut. Ens reforça la musculatura, el contacte amb els vegetals i la mateixa terra ens oxigena i regula el sistema nerviós, i a més és una feina molt productiva. De seguida en veiem els fruits i els podem assaborir amb un bon àpat fet amb què hem collit.

Al Parc de les Olors us obrim les nostres portes sempre que vulgueu venir a ajudar-nos. Només cal que ens envieu un wsap al 667527921.

Pilar Comes Solé
Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar