Subscriu-te

Search
Close this search box.

El potencial de la gent gran per al canvi social

Si, som una societat envellida per edat, però la gent gran tot conservant la seva il·lusió i capacitat d’inversió en temps i diners són autèntics motors de canvi. Formen la tercera joventut.

La força de la tercera joventut

Us plantejo aquesta reflexió després de rebre un grup de membres de l’Aula d’Extensió Universitària de Sant Cugat. Més de 50 persones, majoritàriament del gènere femení, que van venir a fer un programa ben complert al Parc de les Olors del Serrat.. Tot i el fred que feia van mostrar una actitud tan positiva com activa. I mentre dinaven me’ls mirava i hi veia una colla de joves il·lusionats per la vida. Jo, que ja formo part d’aquest club de la tercera joventut pensava en el que ara us tracto de transmetre en aquest article que faig cada dijous en el blog: LA GENT GRAN NO TAN SOLS NO ÉS UNA CLASSE PASSIVA, SINÓ QUE POT SER UN DELS MOTORS DEL CANVI SOCIAL.

Festa de la camamilla, les roses i altres flors

Les raons són diverses:

  • la gent gran d’avui porten ben empeltat el motor revolucionari del 68, dels escoltes catalans, de la lluita contra el franquisme.
  • També són les generacions que van començar a treballar ben joves, que coneixen la cultura de l’esforç des de ben petits i on el treball era un valor superior.
  • Són les generacions que han vist néixer i han gaudit de l’estat del benestar, d’unes feines segures i majoritàriament ben remunerades.
  • Unes generacions que han pogut comprar pisos a un preu raonable i fer-se un petit patrimoni amb esforç.
  • Són les generacions que han pogut tenir una sanitat i una educació pública assequibles, són en definitiva unes generacions afavorides pels canvis polítics i socials.

Per tot això, la gent gran ara no podem deixar que la nostra energia decaigui i no ens hem de quedar quiets, contemplant-nos excessivament les xacres pròpies de l’edat. Ens hem de moure, hem de continuar tenint el motor en marxa, no per a nosaltres que ja hem fet el que havíem de fer, sinó per als altres, perquè el món es canvia amb petits gestos, com els que van tenir el grup de la AUA de Sant Cugat. Tot venint al Parc de les Olors van moure el motor del canvi social que precisa el camp. Van donar un impuls a l’agroecologia, a la creació d’un sector de Plantes Aromàtiques i Medicinals a Catalunya i tot això aprenent, gaudint i això si passant una mica de fred.

Ja ens han dit: Fins l’any que ve!!! I jo dic, visca la tercera joventut!!!!

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar