Subscriu-te

Search
Close this search box.

El patrimoni de les lavandes

ELS EMBOLICS ENTORN EL NOM LAVANDA Les nostres visites sovint ens pregunten: La lavanda és l’espígol?  I llavors els expliquem :  El nom Lavanda fa referència al gènere Lavandula format per diferents espècies. Només a la Península Ibèrica hi ha 8 espècies espontànies, de les quals es cultiven pel seu interès comercial quatre:

ELS EMBOLICS ENTORN EL NOM LAVANDA

Les nostres visites sovint ens pregunten: La lavanda és l’espígol?

I llavors els expliquem :

El nom Lavanda fa referència al gènere Lavandula format per diferents espècies. Només a la Península Ibèrica hi ha 8 espècies espontànies, de les quals es cultiven pel seu interès comercial 4:

La lavandula angustifolia que és l’espígol: correspon a la lavanda fina o lavanda de muntanya, creix a partir dels 600m fins als 2000m d’alçària o altitud.

La lavandula latifolia que li diem barballó , és l’espècie que creix a la terra baixa des del nivell del mar, fins a alçàries on pot conviure amb l’espígol i fins i tot hibridar-se.

La Lavandula stoechas que l’anomenem popularment cap d’ase, la lavanda que creix en terrenys més aviat àcids i que té una flor amb uns pètals verticals ben característics.

I el lavandí o Lavandula x intermedia , que és l’híbrid de l’espígol i el barballó. Com tot híbrid és molt potent i de gran envergadura.

Per a més informació us recomanem la lectura del llibre “El món de les lavandes” que s’adjunta a la caixa de la setmana.

COM CULTIVAR LA LAVANDA

Les lavandes són arbustos adaptats al clima mediterrani, sec i solejat a l’estiu. El planter encara que petit, necessita que el posem en una terra més aviat sorrenca, que dreni bé i en regar-lo, tenir en compte que no convé mullar-li les fulles i menys regar-la a ple sol. Els arbustos mediterranis tenen arrels molt potents i fondes, per tant veureu que en pocs mesos pot ser que saturi el contenidor on l’haureu plantat. No cal abonar-la gaire, amb un cop a l’any n’hi haurà prou i caldrà fer-ho afegint adob orgànic ben madurat, és a dir compost en el moment que fem el trasplantament.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar