
La Farigola floreix un cop a l’any, durant el mes d’abril. La tradició era anar-la a collir el divendres sant al bosc. Com que aquest any serà difícil que ho pugueu fer, el Parc de les Olors us la fa arribar a casa vostra. Ja estem fent els manats per a vosaltres.
Idees al voltant de la farigola:
- De farigoles n’hi ha més de 150 espècies al món, només a la Península Ibèrica en tenim més de 30 i multitud de quimiotips. Però la més abundant és el Thymus vulgaris. Al Parc de les Olors mirem de valoritzar-ne altres de molt interessants com la farigola blanca (Thymus mastichina), Farigola vermella(Thymus zygis) o bé la farigola capitada (Thymus capitata)…..
- La farigola és una espècie aromàtica mediterrània molt desinfectant perquè conté molt thymol ((2-isopropil-5-metilfenol), aquest compost també té propietats fungicides.
- La farigola ja la feien servir els antics egipcis per conservar aliments i també en els rituals funeraris per mantenir les mòmies en bon estat de conservació.
- RECEPTA : La sopa de farigola és un plat senzill i molt bo per a la salut. Es tracta d’una sopa escaldada. Això vol dir que hem de fer una infusió de farigola ben concentrada i aquest brou el tirem pel damunt d’una torrada amb una mica de sal i un bon raig d’oli d’oliva. És ideal que la prenguem per sopar un cop a la setmana. Així mantindrem el nostre organisme ben desinfectat, i especialment el nostre colon.
- LICOR DE FARIGOLA: Si volem fer un licor de farigola el millor és tallar les floretes i posar-les a macerar en aiguardent. Com si féssim una ratafia, però només amb flors de farigola. 40 dies a sol i serena i xinxollar, vaja, moure la garrafeta perquè la maceració es vagi fent bé. En acabar la maceració, l’aiguardent s’haurà tornat fosc, caldrà colar-lo i si el trobem fort de gust caldrà afegir-li una mica d’aiguardent o bé anís.