Subscriu-te

Search
Close this search box.

El patrimoni de les farigoles

La Farigola floreix un cop a l’any, durant el mes d’abril. La tradició era anar-la a collir el divendres sant al bosc. Com que aquest any serà difícil que ho pugueu fer, el Parc de les Olors us la fa arribar a casa vostra.  Ja estem fent els manats per a vosaltres.  Idees al voltant de la farigola:  De farigoles n’hi ha més de 150 espècies al món, només a la Península Ibèrica en tenim més de 30 i multitud de quimiotips. Però la més abundant és el Thymus vulgaris. Al Parc de les Olors mirem de valoritzar-ne altres de molt interessants com la farigola blanca (Thymus mastichina), Farigola vermella(Thymus zygis) o bé la farigola capitada (Thymus capitata)..... La farigola és una espècie aromàtica mediterrània molt desinfectant perquè conté molt thymol ((2-isopropil-5-metilfenol), aquest compost també té propietats fungicides. La farigola ja la feien servir els antics egipcis per conservar aliments i també en els rituals funeraris per mantenir les mòmies en bon estat de conservació. RECEPTA : La sopa de farigola és un plat senzill i molt bo per a la salut. Es tracta d’una sopa escaldada. Això vol dir que hem de fer una infusió de farigola ben concentrada i aquest brou el tirem pel damunt d’una torrada amb una mica de sal i un bon raig d’oli d’oliva. És ideal que la prenguem per sopar un cop a la setmana. Així mantindrem el nostre organisme ben desinfectat, i especialment el nostre colon. LICOR DE FARIGOLA: Si volem fer un licor de farigola el millor és tallar les floretes i posar-les a macerar en aiguardent. Com si féssim una ratafia, però només amb flors de farigola. 40 dies a sol i serena i xinxollar, vaja, moure la garrafeta perquè la maceració es vagi fent bé. En acabar la maceració, l’aiguardent s’haurà tornat fosc, caldrà colar-lo i si el trobem fort de gust caldrà afegir-li una mica d’aiguardent o bé anís.

La Farigola floreix un cop a l’any, durant el mes d’abril. La tradició era anar-la a collir el divendres sant al bosc. Com que aquest any serà difícil que ho pugueu fer, el Parc de les Olors us la fa arribar a casa vostra.  Ja estem fent els manats per a vosaltres.

Idees al voltant de la farigola:

  • De farigoles n’hi ha més de 150 espècies al món, només a la Península Ibèrica en tenim més de 30 i multitud de quimiotips. Però la més abundant és el Thymus vulgaris. Al Parc de les Olors mirem de valoritzar-ne altres de molt interessants com la farigola blanca (Thymus mastichina), Farigola vermella(Thymus zygis) o bé la farigola capitada (Thymus capitata)…..
  • La farigola és una espècie aromàtica mediterrània molt desinfectant perquè conté molt thymol ((2-isopropil-5-metilfenol), aquest compost també té propietats fungicides.
  • La farigola ja la feien servir els antics egipcis per conservar aliments i també en els rituals funeraris per mantenir les mòmies en bon estat de conservació.
  • RECEPTA : La sopa de farigola és un plat senzill i molt bo per a la salut. Es tracta d’una sopa escaldada. Això vol dir que hem de fer una infusió de farigola ben concentrada i aquest brou el tirem pel damunt d’una torrada amb una mica de sal i un bon raig d’oli d’oliva. És ideal que la prenguem per sopar un cop a la setmana. Així mantindrem el nostre organisme ben desinfectat, i especialment el nostre colon.
  • LICOR DE FARIGOLA: Si volem fer un licor de farigola el millor és tallar les floretes i posar-les a macerar en aiguardent. Com si féssim una ratafia, però només amb flors de farigola. 40 dies a sol i serena i xinxollar, vaja, moure la garrafeta perquè la maceració es vagi fent bé. En acabar la maceració, l’aiguardent s’haurà tornat fosc, caldrà colar-lo i si el trobem fort de gust caldrà afegir-li una mica d’aiguardent o bé anís.
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar