Subscriu-te

Search
Close this search box.

El desig de la pluja d’aigua i de pau pel 2024

Volem una pluja d’aigua i de Pau que serveixi per omplir els pous, regar els camps, els boscos i retornar els rius, a més d’omplir els cors d’humanitat perquè les guerres perdin el sentit.

Com fem front a la sequera extrema que estem patint?

Tanquem l’any 2023 amb un sentiment ambivalent, per una banda, estem contents perquè cada vegada la tribu del Parc de les Olors és més gran i sentim la vostra implicació, però, per altra banda, la gran sequera que patim ens afecta vitalment. Sentim el desig de la pluja, mirem al cel cada dia i ens veiem impotents.
La impotència per la manca de pluja l’hem tractat de superar de dues maneres:


Per una banda, hem passat a l’acció i hem transformat l’espai on hi havia una gran bassa d’acumulació d’aigua, que ja era vella i perdíem molta aigua per evaporació, per quatre contenidors marítims soterrats i adaptats com a dipòsits d’aigua. També hem aprofitat per revisar la instal·lació de reg i automatitzar-lo per sectors, per tal que no hi hagi pèrdues i sobretot que la ingent tasca de regar sigui més eficient. Fa un mes que hem acabat les obres i sabeu que encara no ha nascut ni un bri d’herba a l’espai!!!

Per altra banda, hem aplicat el pensament, hem repassat bibliografia sobre com s’ha gestionat la manca d’aigua per part de les societats agrícoles tradicionals i hem buscat literatura que pot alleugerar-nos l’ecodepressió que estem patint.

Per cert, us recomano la novel·la Pluja d’Ulla-Lena Lundberg, escriptora finlandesa especialista en etnologia nòrdica i història de la religió. És una novel·la de finals del segle XX. La novel·la consta de dues històries ambientades a l’Àfrica, una explicada per en Brodd, un nen i l’altra per en Bengt, un enginyer hidràulic. Pluja és una novel·la que presenta els xocs culturals i alerta sobre el problema de l’escassetat de l’aigua.

Els millors desitjos per aquest Nadal i pel any vinent 2024!

 

Pilar Comes Solé
Impulsora del la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar