Subscriu-te

El camp és previsió: a finals d’agost ja es planten les cebes dels calçots

Ben segur que quan fem les calçotades no pensem en el cicle d’aquelles cebes tendres. Però per poder tenir calçots a partir del desembre, ens cal preparar la terra, adobar-la i plantar-hi les cebes mare que començaran a grillar amb les pluges i la frescor de la tardor. En arribar el fred  calçarem els calçots perquè la tija blanca sigui llarga i tendra. I apa! … llavors a collir-los entre el gener – març i a fer calçotades.

El camp com escola de vida

L’exemple dels calçots ens serveix per veure com les feines del camp ben fetes exigeixen previsió, triar el millor moment per fer les tasques i sobretot aplicar molta assertivitat. Sempre m’ha agradat el camp perquè per a mi és la millor escola contrapunt de l’estil de vida consumista: ho vull i ho compro!!!! Fer del camp l’escola de vida és el que per a mi representa l’agroecologia. I com més temps passa, més convençuda n’estic. Es parla molt de les escoles al bosc. Jo més aviat les situaria enmig d’una finca com la nostra, on l’hort, els cultius d’aromàtiques, els animals, el bosc formen un tot, un ecosistema complex en el que nosaltres som uns éssers vius que podem fer molt bona feina i ajudar a enriquir-lo més que a explotar-lo.

Pilar Comes Solé

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar