Subscriu-te

El 14 de febrer, què celebrarem?

El 14 de febrer, què celebrarem?

Pel 14 de febrer es celebra el dia dels enamorats, de tradició anglosaxona, tot coincidint amb l’època que les aus busquen parella, un preludi de la primavera, més que no pas en relació a un Sant valentí, un sant bastant indefinit. Però si que inclou una tradició ben bonica: enviar un targetó o postal a la persona amb la que mantens un amor platònic (Valentine’s). A Catalunya aquesta tradició no ha arrelat gaire perquè la diada dels enamorats la celebrem el 23 d’abril, per Sant Jordi. Però si que hauríem de vèncer alguns prejudicis i, si podem, també celebrar Sant Valentí, perquè sempre és bo celebrar els vincles, recuperar l’amor platònic i desitjar que les aus trobin parella.

Aquest any el 14 de febrer també té una altra funció per als catalans: ens convoquen a votar als nostres representants. Aquelles persones en qui dipositem la nostra confiança, aquella opció que sentim més propera. Jo aquest any aniré a votar tot seguint l’esperit de Sant Valentí, votaré pel meu amor platònic, per la utopia d’un món millor i tot desitjant que aquestes eleccions puguin desencallar l’absurditat de tenir persones valuoses a la presó. Pel nostre present i pel nostre futur i el dels nostres fills ens cal l’energia de totes les bones persones del nostre país, perquè treballem tots colze a colze per un món millor. Les nostres Valentine’s aquest any es convertiran en paperetes de votació. A veure si així posem una mica de cor i de raó a la política. 

Pilar Comes Solè

Pilar Comes Solè

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar