Subscriu-te

Search
Close this search box.

Eines per aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat

Com passa el temps!! Ja estan començant a florir els ametllers. La menta comença a brotar, les calèndules floreixen amb ganes. Tot torna a despertar de la letargia hivernal. I nosaltres hem d’accelerar el ritme de sembra i de fer esqueixos, per poder reproduir els milers de plançons a plantar al llarg de la primavera als diferents Parcs de les Olors de la Xarxa. Aquest any en reproduirem més de 100 espècies diferents.

Com a contrapunt del que us acabo de dir, fa pocs dies s’ha publicat un informe de la pèrdua de Biodiversitat que ha sofert Catalunya en els darrers anys: Estat de la natura a Catalunya 2020, on queda palesa una pèrdua de biodiversitat molt considerable (en conjunt més del 20%). Fem informes del que anem perdent, exhalem una queixa col·lectiva, però…  ¿ què fem per solucionar-ho? 

El propi informe en un destacat d’idees clau ens diu textualment pel que fa als camps i
pastures:

En els darrers anys el món agrari català ha viscut un procés d’intensificació agrícola i d’abandonament de pastures i conreus. Aquests canvis han comportat una pèrdua continuada de la biodiversitat d’aquests ambients. Les espècies més afectades han estat les que depenen exclusivament d’aquests ambients, com ara els ocells esteparis o les papallones de prats. S’ha demostrat que la recuperació de pràctiques tradicionals o la promoció de nous models de producció més sostenibles poden esdevenir, entre altres, eines per aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat.”

Si tenim clar el remei, perquè no ajudem a promocionar l’agroecologia i l’administració es decideix d’una vegada a penalitzar les pràctiques agràries intensives i a promoure aquelles que fomenten la biodiversitat? 

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar