Subscriu-te

Search
Close this search box.

Dia de la terra, Sant Jordi i un bon llibre

El dilluns 22 d’abril hem celebrat el dia de la Terra, el dimarts 23 Sant Jordi, està clar que aquest article setmanal se n’ha de fer ressò, però us he de dir que jo els he celebrat treballant la terra i llegint un llibre inspirador.

Un llibre indispensable: la nació de les plantes

La Sònia em va regalar uns dies abans de Sant Jordi un llibre de l’Stefano Mancuso, “La nació de les Plantes”. No us el perdeu. És un assaig apassionat, metafòric sobre les grans lliçons que ens aporta el món vegetal als humans. I ordena les seves idees sobre la rellevància dels vegetals en la Carta dels drets de les Plantes. És un assaig inspirador i molt ben argumentat. És d’aquells llibres que te’l llegeixes i rellegeixes, i mentre ho fas vas repensant la manera de viure dels humanes, que en molts casos no els arriba ni a la sola de les sabates a la nació de les plantes.

 

 

El dia de la terra,un invent per repetir-nos el mantra: hem de salvar el planeta.

L’any 1970 el senador d’EEUU Gaylord Nelson va promoure el dia 22 d’abril com al Dia Internacional de la Terra, com una estratègia de sensibilització ambiental. Aquest any està dedicat a la problemàtica dels plàstics. Més enllà de repetir-nos el mantra mediàtic de què hem de salvar el planeta i consumir menys plàstics, el dia internacional de la Terra passa sense pena ni glòria. Però nosaltres el vam celebrar collint les primeres faves i espàrrecs de l’hort. Sembrant les darreres mongetes i repassant tot el planter que tenim al viver.

El dia de sant jordi, símbol de la cultura i l’amor, i també de l’esforç de tot un poble.

Des de finals del segle XIX , amb el moviment de la Renaixença catalana, s’institueix Sant Jordi com la diada patriòtica i cultural més celebrada a Catalunya. Quan es regala la rosa de Sant Jordi per tradició porta incorporada una espiga de blat, que en aquesta època de l’any hauria de ser ben verda, com a símbol de l’esforç del treball de la terra. I la rosa ha de ser vermella com la sang del drac. A aquesta tradició que ja se’n té notícies des del segle XV, cap a la dècada de 1930 s’hi afegeix la tradició de regalar un llibre, en motiu del dia del llibre

Aquest any al Parc de les Olors del Serrat hem pogut regalar la rosa de Sant Jordi amb una espiga de blat verda al nostre equip. És el primer any que el roser de roses vermelles i oloroses està farcit de flors. Encara en queden algunes, i encara n’aniran fent tot el mes de maig. Si veniu al Parc de les Olors a fer alguna activitat, no us les perdeu.

Pilar Comes Solé 
Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar