Subscriu-te

Search
Close this search box.

Del “Black friday” al “Green friday”

El consumisme té la seva festa major en l’anomenat divendres negre o Black Friday,  jornada de grans rebaixes i alhora inici de la campanya de Nadal, però des de 2013 s’ha iniciat un moviment oposat identificat com a Green Friday o divendres verd.

Més enllà de les paraules hi ha la consciència i l’acció ètica

L’acció de comprar és un acte al que ens impulsa la societat de consum i el Black Friday n’és possiblement l’exponent més emblemàtic.

El nom de Black Friday sembla que té el seu origen en l’expressió amb la que van definir els policies nord americans de Filadelfia el dia que es va produir un gran col·lapse de trànsit a causa de la coincidència de l’inici de les compres de Nadal i un partit de futbol americà a mitjan dels anys 50. El cos de policia va haver de treballar més de 12 hores seguides i no és d’estranyar que li donessin aquest nom, però des d’aleshores el dia després de la festa d’acció de gràcies als EEUU es celebra el gran dia del consumisme, i per extensió és el dia en el que a tot el món es compra més. Les marques i establiments comercials anuncien grans rebaixes i miren així d’estimular el consum. L’any 2010 l’empresa APPLE va importar aquesta tradició del Black Friday a l’estat espanyol i actualment és l’esdeveniment comercial que genera el major nombre de vendes per internet de l’any.

La Xina té el seu propi dia del consumisme coincidint amb el dia del solter que es celebra l’onze de novembre.

La iniciativa del Green Friday sembla que va iniciar-se cap el 2013 al Brasil, a través de la plataforma Agenda Sostenibilidade. Se’n va fer ressò la COP21 a la Cimera del Clima de París (2015), per iniciativa de la Comissió Europea. L’objectiu era mitigar el model de compra compulsiva, conscienciar sobre el consum responsable i l’impacte que té el consum desaforat. Al cap de poc temps el Green Friday es difonia per l’estat espanyol i podem trobar-ne una bona referència a #consumeconCOCO.

Des del Parc de les Olors ens volem sumar a la promoció del Green Friday, tot reforçant la idea que l’acte de consum és necessari precisament per fer un món millor, però ens cal ser conscients del que és bo de consumir per fer-ho possible. Sovint no cal regalar, no cal comprar només productes que suposen envasos, logistica, i per tant tenen un efecte negatiu pel medi ambient. Mentre que si el que consumim són experiències que ens aporten coneixement i consciéncia la nostra petjada será més positiva. Com a marca de productes, Parc de les Olors manté tot l’any l’esperit del Green Friday tot oferint en la nostra botiga online i de manera mantinguda els millors preus i la millor qualitat possible que sabem fer.

Pilar Comes Solé Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Regala experiències

Experiència d’aromateràpia i perfum

Festa de la lavanda

Festa temàtica

Caixa regal amb experiència

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar