Subscriu-te

Search
Close this search box.

Coneixeu per a què poden servir els hidrolats?

Coneixeu per a què poden servir els hidrolats?

L’aromateràpia ens ha fet valorar els olis essencials, però ens oblidem dels hidrolats que són tan o més importants, tenen moltes funcions i són fàcils d’aplicar a més de molt més assequibles de preu. Què són, com s’obtenen, quines propietats tenen i com els podem aplicar?

Els infravalorats hidrolats i les seves múltiples funcions

 

Què són els hidrolats i com s’obtenen?

L’aigua que s’obté de la destil·lació d’una planta és el que identifiquem com a hidrolat. Es tracta d’una aigua destil·lada que conté principis aromàtics i medicinals que són hidrosolubles. Els que no són hidrosolubles són la petita part que anomenem olis essencials.
L’aigua de roses és un dels més famosos hidrolats, però de fet obtenim hidrolats de qualsevol espècie aromàtica que destil·lem.

Quines propietats tenen?

Es tracta d’una aigua destil·lada enriquida amb els principis actius de la planta corresponent.
Tots els hidrolats tenen propietats desinfectants, però a més cadascun d’ells té un aroma i unes altres propietats relacionades a les característiques de la planta que s’ha destil·lat. Per exemple:

 

  • Si tenim hidrolat de lavanda, ens ajudarà a relaxar-nos.
  • El de marialluïsa tindrà propietats digestives i ens aportarà alegria a l’ambient.
  • El de pàtchuli es regenerant, podem aplicar-lo a les cames cansades i su aroma es considerat ‘afrodisíac’.
  • L’aigua de roses es pot utilitzar per aplicar a la pell seca o sensible o desvitalitzada, i especialment les pells madures com a tònic fàcial.


Com els podem aplicar?

Els hidrolats tenen moltíssimes aplicacions. Us resumiré pel que els faig servir:

  1. Hidrolat com a tònic facial. En netejar-nos la pell , l’aplicació del hidrolat és un bàsic, et refresca, desinfecta i aporta principis actius que combaten l’oxidació de la dermis.
  2. Hidrolat com a netejador de mascotes. A contrapel i amb un drapet humit frego a la meva mascota i aconsegueixo que tingui el pel lluent, net i no se li acosten els paràsits.
  3. Hidrolat com a netejador de la llar. Ja no faig servir cap altre producte per treure la pols, especialment sobre superfícies de fusta i als sofàs. Un drap humitejat amb hidrolat neteja i a la vegada aromatitza l’ambient. També el podem fer servir en comptes del suavitzant de la roba.
  4. Hidrolat al humificador. Si teniu per costum aromatitzar i desinfectar la llar amb el difusor, podeu fer servir hidrolats directament en comptes d’aigua amb olis essencials.
  5. Hidrolats a la cuina: Als batuts, als pastissos i a qualsevol plat que volem donar el toc aromàtic i medicinal de la planta corresponent no hem de tenir por a afegir un raget d’hidrolat.

Fer servir hidrolats ens estalviarà productes químics a la llar i ens millorarà la nostra qualitat de vida a un preu molt més assequible que els olis essencials.

Pack Fem servir els hidrolats

1 Hidrolat de Lavanda, 1 Hidrolat de pàtxuli. 1 Hidrolat de Aigua de roses. (Rosa damascena) 1 Hidrolat de MarialluÏssa. Ampolla de 150 ml. c/u amb tap pulveritzador. Hidrolats ECO 100% purs i naturals procedent d’agricultura ecològica – sense conservants. Preu 25€
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar