Subscriu-te

Search
Close this search box.

Comencem a olorar la primavera

Tot i que no hem tingut les desitjades pluges, comencem a olorar la primavera. Els estragons ja broten, plantem les patates i els espàrrecs treuen el nas, les farigoles ja apunten la florida i la boira ens ha regalat un be preciós.....

Tot i que no hem tingut les desitjades pluges, comencem a olorar la primavera. Els estragons ja broten, plantem les patates i els espàrrecs treuen el nas, les farigoles ja apunten la florida i la boira ens ha regalat un be preciós…..

Les hores de llum són molt importants per a la vida

Els vegetals respiren les 24 hores com nosaltres, però la llum i el sol per a ells són bàsics per poder fer la fotosíntesi. Per això quan el dia és més llarg, les plantes s’activen tot fent la fotosíntesi i veiem com broten, creixen i superen el període de parada hivernal. Les plantes són capaces de convertir el diòxid de carboni, la llum del sol i l’aigua en compostos orgànics i alliberen oxigen. Com més hores de llum tenen i si disposen de l’aigua i els nutrients necessaris al sòl, germinen i creixen a tot gas, si a més la temperatura acompanya (entre 15-25ºC és l’ideal per al creixement vegetal).

Però l’allargament del dia també influeix en els animals. Fa pocs dies la Boira ha estat mare per primera vegada. I la colla de cabretes estan a punt de criar. Les gallines tornen a pondre ous i a les gates les festegen els gats del veïnat.

I nosaltres enfeinats preparant la primavera al Parc de les Olors

El viver va a tot gas, ja comencen a germinar les tomaqueres, les alfàbregues i totes les altres espècies que hem de plantar a la primavera. Sembrem i fem esqueixos sense parar perquè ara germinen i arrelen amb més facilitat. A més aquest any tenim previst fer un cicle de festes de primavera, en comptes d’un sol dia com fèiem fins ara. Els dies 21 d’abril, l’11 de maig i el 19 de maig farem un cicle festiu per celebrar la primavera i connectar amb la natura, tot activant els nostres sentits i ampliant el coneixement amb experiències pràctiques. Aquests dies estem tancant el programa, però trobareu a l’agenda els detalls de la proposta.

Perquè la vida, i la primavera n’és la seva expressió màxima, l’hem de celebrar. Per això us deixo el Poema de Carner i esperem que la primavera ens arribi amb la desitjada aigua de pluja i ho puguem celebrar plegats.

“Aigües de la primavera
que degoten pels jardins,
posades damunt les branques,
les gotes es tornen brins.
Al cor d’una trista fotja
Tremolen els cels divins …..”

Josep Carner

Pilar Comes Solé
Impulsora de la Xarxa Parc de les Olors

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar