Subscriu-te

Search
Close this search box.

Comença la cuina d’estiu

L’estiu és l’estació de l’any que ens convida a fer una cuina més fresca, amb plats acolorits per l’arribada dels tomàquets i els pebrots. On podem gaudir dels pestos d’alfàbrega i de ruca (rúcula), on les amanides de patates noves amanides amb un bon oli de romaní i sajolida, ou dur i una picadeta de pebrot i ceba ens fan adonar-nos de on és la màgia de la cuina mediterrània.  UNA MANERA INTEGRADA DE VEURE LA CUINA  El que mengem a més de ser un aliment, des del punt de vista nutricional i com alguns l’arriben a qualificar “l’aliment és la nostra medecina”, també és una experiència de plaer on tots els sentits s’hi apliquen. Per això, des del Parc de les Olors mirem d’ajudar a difondre una manera d’alimentar-nos que es basa en 6 eixos o idees bàsiques:  1) L’alimentació saludable es basa en un 85% d’aliments d’origen vegetal i només un 15% d’aliments procedents d’animals. 2) Aliments ecològics i molt frescos, si pot ser acabats de collir, perquè els vegetals a mida que passen les hores des que s’han collit van perdent propietats i la seva energia vital desapareix. 3) Aliments de temporada. Si ara és el temps de les patates, que recentment les estem collint, aprofitem l’oportunitat i fem moltes receptes amb les patates. La mongeta tendra, els carbassons.....els tomàquets que comencen a venir etc. 4) Juguem amb textures i gustos : Fem receptes on barregem tots els gustos. Si voleu plats deliciosos, en cadascun d’ells hem de mirar d’aplicar-hi un toc de tots els gustos i diferents textures. 5) Un ingredient bàsic que no hi pot faltar són les herbes i espècies que no només ens hi aporten gust sinó que també principis antioxidants i micronutrients imprescindibles. 6) Una cuina mediterrània on cal comptar amb un bon oli i un bon vi.  EL NOSTRE VI HIPÈRIC  Des del Parc de les Olors de Cal Vilanova (Alt Penedès) ens arriba el vi Hipèric. Aquest nom és un homenatge a la flor de Sant Joan (Hipericum perforatum) que creix de manera molt abundant a les vinyes de l’entorn del Parc . Una flor espontània que té unes grans propietats: l’anomenen l’herba de l’alegria perquè té propietats antidepressives, també identificada com a Prozac natural. I quan es macera en oli ens aporta les propietats antiinflamatòries de la Hipericina.  De les vinyes del voltant del Parc de les Olors que beuen de l’atmosfera terpènica de les abundants aromàtiques que s’hi ha plantat, surt el raïm que fet vi omple les ampolles del vi negre i blanc que us presentem.  El negre de les varietats merlot i sirah és un vi jove però molt aromàtic. El blanc de les varietats xarel·lo i moscatell d’Alexandria és també un vi jove amb una agradable intensitat en boca.  Tots dos són vins ecològics. Veureu que l’etiqueta s’il·lustra amb la imatge d’unes dones. És un homenatge a les dones de la família de la Brigitte, la responsable del Parc, que fa molts anys eren dones molt actives en el món de les herbes i emprenedores com ella del món rural.

L’estiu és l’estació de l’any que ens convida a fer una cuina més fresca, amb plats acolorits per l’arribada dels tomàquets i els pebrots. On podem gaudir dels pestos d’alfàbrega i de ruca (rúcula), on les amanides de patates noves amanides amb un bon oli de romaní i sajolida, ou dur i una picadeta de pebrot i ceba ens fan adonar-nos de on és la màgia de la cuina mediterrània.

UNA MANERA INTEGRADA DE VEURE LA CUINA

El que mengem a més de ser un aliment, des del punt de vista nutricional i com alguns l’arriben a qualificar “l’aliment és la nostra medecina”, també és una experiència de plaer on tots els sentits s’hi apliquen. Per això, des del Parc de les Olors mirem d’ajudar a difondre una manera d’alimentar-nos que es basa en 6 eixos o idees bàsiques:

1) L’alimentació saludable es basa en un 85% d’aliments d’origen vegetal i només un 15% d’aliments procedents d’animals.
2) Aliments ecològics i molt frescos, si pot ser acabats de collir, perquè els vegetals a mida que passen les hores des que s’han collit van perdent propietats i la seva energia vital desapareix.
3) Aliments de temporada. Si ara és el temps de les patates, que recentment les estem collint, aprofitem l’oportunitat i fem moltes receptes amb les patates. La mongeta tendra, els carbassons…..els tomàquets que comencen a venir etc.
4) Juguem amb textures i gustos : Fem receptes on barregem tots els gustos. Si voleu plats deliciosos, en cadascun d’ells hem de mirar d’aplicar-hi un toc de tots els gustos i diferents textures.
5) Un ingredient bàsic que no hi pot faltar són les herbes i espècies que no només ens hi aporten gust sinó que també principis antioxidants i micronutrients imprescindibles.
6) Una cuina mediterrània on cal comptar amb un bon oli i un bon vi.

EL NOSTRE VI HIPÈRIC

Des del Parc de les Olors de Cal Vilanova (Alt Penedès) ens arriba el vi Hipèric. Aquest nom és un homenatge a la flor de Sant Joan (Hipericum perforatum) que creix de manera molt abundant a les vinyes de l’entorn del Parc . Una flor espontània que té unes grans propietats: l’anomenen l’herba de l’alegria perquè té propietats antidepressives, també identificada com a Prozac natural. I quan es macera en oli ens aporta les propietats antiinflamatòries de la Hipericina.

De les vinyes del voltant del Parc de les Olors que beuen de l’atmosfera terpènica de les abundants aromàtiques que s’hi ha plantat, surt el raïm que fet vi omple les ampolles del vi negre i blanc que us presentem.

El negre de les varietats merlot i sirah és un vi jove però molt aromàtic.
El blanc de les varietats xarel·lo i moscatell d’Alexandria és també un vi jove amb una agradable intensitat en boca.

Tots dos són vins ecològics. Veureu que l’etiqueta s’il·lustra amb la imatge d’unes dones. És un homenatge a les dones de la família de la Brigitte, la responsable del Parc, que fa molts anys eren dones molt actives en el món de les herbes i emprenedores com ella del món rural.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar