Comença el temps del romaní

Si hi ha una planta aromàtica i medicinal reina de les terres mediterrànies és el romaní. No sabem el tresor que tenim!. Són tantes les seves propietats i aplicacions que n’haurem de fer diversos capítols d’aquest blog. Però avui em volia centrar en explicar-vos una curiositat. La primera colònia que es va fer a Europa és la Colònia de la Reina d’Hongria, que té com a component bàsic el romaní. Us en passo a més una de les versions de la recepta.

Sabeu que la primera colònia que es va fer a Europa tenia com a component bàsic el romaní?

Si hi ha una planta aromàtica i medicinal reina de les terres mediterrànies és el romaní. No sabem el tresor que tenim!. Són tantes les seves propietats i aplicacions que n’haurem de fer diversos capítols d’aquest blog. Però avui em volia centrar en explicar-vos una curiositat. La primera colònia que es va fer a Europa és la Colònia de la Reina d’Hongria, que té com a component bàsic el romaní. Us en passo a més una de les versions de la recepta.

Explica la llegenda que al segle XIV la reina d’Hongria que es deia Isabel, famosa a tot Europa per la seva gran bellesa i poder de seducció, va anar envellint i veient que el pas del temps l’afectava i molt va encarregar a un ermità alquimista que li preparés una loció per recuperar la joventut i resoldre els seus dolors artrítics. L'alquimista li va elaborar una loció amb una tintura de romaní, a la qual va afegir uns olis essencials per arrodonir la fragància. En poc temps, la reina Isabel va recuperar la salut i la bellesa perdudes i aquella fórmula es va fer famosa a tot Europa i encara actualment es fabrica i es coneix com a l’Aigua de la Reina d’Hongria i se li reconeixen propietats rejovenidores, drenants, depuratives

La història de la colònia de la Reina d’Hongria

Explica la llegenda que al segle XIV la reina d’Hongria que es deia Isabel, famosa a tot Europa per la seva gran bellesa i poder de seducció, va anar envellint i veient que el pas del temps l’afectava i molt va encarregar a un ermità alquimista que li preparés una loció per recuperar la joventut i resoldre els seus dolors artrítics. L’alquimista li va elaborar una loció amb una tintura de romaní, a la qual va afegir uns olis essencials per arrodonir la fragància. En poc temps, la reina Isabel va recuperar la salut i la bellesa perdudes i aquella fórmula es va fer famosa a tot Europa i encara actualment es fabrica i es coneix com a l’Aigua de la Reina d’Hongria i se li reconeixen propietats rejovenidores, drenants, depuratives, energètiques, estimulants perquè millora la circulació dels capilars.

Originalment la colònia de la Reina d’Hongria era bàsicament una tintura, és a dir un macerat en alcohol de fulles de romaní . A aquest ingredient bàsic s’hi afegien peles de llimona assecades, pinyes tendres de cedre, fulles de menta i pètals de rosa secs. Es posava tot a macerar en alcohol a sol i serena durant 40 dies i llavors es colava i amb aquest alcohol de romaní resultant les dones se’n feien fregues.  Ho podeu fer a l’estil tradicional, o bé us la podeu fer molt ràpidament amb olis essencials. En una flascó de colònia buit, primer poseu : 20 gotes d’oli essencial de romaní 10 gotes d’oli essencial de llimona 3 gotes d’oli essencial de menta Afegiu una mica d’alcohol, uns 50 ml , tapeu i barregeu bé l’alcohol amb els olis i llavors hi afegiu una mica d’aigua destil·lada (uns 15 ml).

Fes-te la colònia de la Reina d’Hongria

Originalment la colònia de la Reina d’Hongria era bàsicament una tintura, és a dir un macerat en alcohol de fulles de romaní . A aquest ingredient bàsic s’hi afegien peles de llimona assecades, pinyes tendres de cedre, fulles de menta i pètals de rosa secs. Es posava tot a macerar en alcohol a sol i serena durant 40 dies i llavors es colava i amb aquest alcohol de romaní resultant les dones se’n feien fregues.

Ho podeu fer a l’estil tradicional, o bé us la podeu fer molt ràpidament amb olis essencials.

En una flascó de colònia buit, primer poseu :

20 gotes d’oli essencial de romaní

10 gotes d’oli essencial de llimona 

3 gotes  d’oli essencial de menta

Afegiu una mica d’alcohol, uns 50 ml , tapeu i barregeu bé l’alcohol amb els olis i llavors hi afegiu una mica d’aigua destil·lada (uns 15 ml).

1 xampú de romaní , farigola i menta 1 infusió de romaní : activa’t 3 olis essencials per fer la colònia de la reina d’hongria  1 oe de romaní   1 oe de lavanda  1 oe de menta 1 potet de condiment de romaní 1 ram acabat de collir de romaní i menta

Caixa setmanal : Dedicada al romaní

 • 1 xampú de romaní ,  farigola i menta
 • 1 infusió de romaní : activa’t
 • 3 olis essencials per fer la colònia de la reina d’hongria
  • 1 oe de romaní
  • 1 oe de lavanda
  •  1 oe de menta
 • 1 potet de condiment de romaní
 •  i de regal 1 ram acabat de collir de romaní i menta

Comments are closed.