Subscriu-te

Search
Close this search box.

Comença el temps del romaní

Sabeu que la primera colònia que es va fer a Europa tenia com a component bàsic el romaní?

 La història de la colònia de la Reina d’Hongria

 

Explica la llegenda que al segle XIV la reina d’Hongria que es deia Isabel, famosa a tot Europa per la seva gran bellesa i poder de seducció, va anar envellint i veient que el pas del temps l’afectava i molt va encarregar a un ermità alquimista que li preparés una loció per recuperar la joventut i resoldre els seus dolors artrítics. L’alquimista li va elaborar una loció amb una tintura de romaní, a la qual va afegir uns olis essencials per arrodonir la fragància. En poc temps, la reina Isabel va recuperar la salut i la bellesa perdudes i aquella fórmula es va fer famosa a tot Europa i encara actualment es fabrica i es coneix com a l’Aigua de la Reina d’Hongria i se li reconeixen propietats rejovenidores, drenants, depuratives, energètiques, estimulants perquè millora la circulació dels capilars.

Fes-te la colònia de la Reina d’Hongria

Originalment la colònia de la Reina d’Hongria era bàsicament una tintura, és a dir un macerat en alcohol de fulles de romaní . A aquest ingredient bàsic s’hi afegien peles de llimona assecades, pinyes tendres de cedre, fulles de menta i pètals de rosa secs. Es posava tot a macerar en alcohol a sol i serena durant 40 dies i llavors es colava i amb aquest alcohol de romaní resultant les dones se’n feien fregues.

Ho podeu fer a l’estil tradicional, o bé us la podeu fer molt ràpidament amb olis essencials.

En una flascó de colònia buit, primer poseu :

20 gotes d’oli essencial de romaní

10 gotes d’oli essencial de llimona 

3 gotes  d’oli essencial de menta

Afegiu una mica d’alcohol, uns 50 ml , tapeu i barregeu bé l’alcohol amb els olis i llavors hi afegiu una mica d’aigua destil·lada (uns 15 ml).

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar