Subscriu-te

Search
Close this search box.

Com viure al camp al segle XXI?

Mentre hi ha molts joves i famílies que no troben vivendes assequibles, tenim grans extensions de terra abandonada, finques precioses de regadiu com la que vaig visitar a l’Arboç i que si es facilités la possibilitat de poder-hi viure, encara que sigui amb aquestes estructures modulars no fixes, es fomentaria que aquelles terres fossin conreades i alhora una nova unitat familiar visqués, vigilés, tingues cura d’aquell territori i es fes un futur.

Quan sortim a fer treball de camp, a assessorar algun projecte d’agroecologia o bé visitar alguna finca on es plantegen fer un Parc de les Olors, sempre torno inspirada i ahora reivindicativa.  

En la darrera jornada vaig visitar un constructor perquè ens fes una proposta per a un projecte que estem assessorant. Vaig conèixer a en Joan Cunillera que porta 25 anys fent estructures modulars de fusta per viure i ens va comentar el fort creixement que ha tingut en els darrers anys la demanda de vivendes no fixes, les mobilhome, no només per a càmpings sinó també per disposar-les en terrenys rústics on legalment no s’hi poden construir vivendes. En vam poder visitar algunes que en té de mostra i em vaig quedar admirada.

Però sovint la seva instal·lació xoca amb els ajuntaments que arrufen el nas. I és que al nostre país la legislació urbanística és molt restrictiva. Segurament ha estat el producte d’una disbauxa constructiva dels anys 60-70 del passat segle.

Però ara al segle XXI les coses han canviat i tenim una paradoxa tremenda. Mentre hi ha molts joves i famílies que no troben vivendes assequibles, tenim grans extensions de terra abandonada, finques precioses de regadiu com la que vaig visitar a l’Arboç i que si es facilités la possibilitat de poder-hi viure, encara que sigui amb aquestes estructures modulars no fixes, es fomentaria que aquelles terres fossin conreades i alhora una nova unitat familiar visqués, vigilés, tingues cura d’aquell territori i es fes un futur. 

Perquè no fomentar tornar a la terra amb un model de vida més adaptat als nostres temps? No ens calen grans cases, aprofitem la tecnologia que actualment ho permet i posem el focus a difondre una gestió sostenible del territori rural que permeti posar en valor les terres i un estil de vida més essencial. Que la legalitat s’adapti a les necessitats socials. 

 

Volem un camp viu i el foment d’una vida connectada amb la natura!!

 

Pilar Comes Solè

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar