Canviem l’alvocat pel codony per esmorzar

S’ha posat de moda esmorzar una torrada amb alvocat. Però l’alvocat és una fruita exòtica i cara. Us suggereixo que ara que és temps de codonys introduïu la torrada amb all i oli de codony.

Ja fa algunes setmanes que no paro de collir codonys i processar-los. En fem sobretot all i oli de codony. Una mena de paté salat excel·lent per la salut i facilíssim de fer.

RECEPTA ALL I OLI DE CODONY

Ingredients:

 3 codonys

1 gra d’all

50 ml d’oli d’oliva

sal

Només cal que bulliu els codonys sencers amb pela i tot. Una ebullició breu d’uns deu minuts perquè perdin la seva duresa, però que no perdin les seves propietats. Llavors els talleu pel mig i els traieu les llavors i el cor que sovint es comença a corcar i hi ha trossets de color marró. Però no els peleu perquè a la seva pell hi guarden bona part dels seus principis actius. Llavors els trossos de codony més uns quants grans d’all, unes cullerades d’oli i sal els poseu a la batedora uns 60 segons i us quedarà un paté una mica aspre i salat amb un punt d’all. Si li voleu trencar una mica l’aspror afegiu-hi una mica de sucre i aigua on heu bullit els codonys.

Aquest all i oli de codony a la nevera us durarà tres o quatre setmanes. El podeu fer servir per aplicar-lo sobre una bona llesca de pa per esmorzar. També ens pot acompanyar una carn en substitució d’un puré de patata. I recordeu que el codony és un excel·lent tònic de les mucoses intestinals, perquè la pectina, la seva fibra i els tanins que conté li confereixen unes propietats astringents i també ens ajuden a reduir el colesterol dolent, amb l’all i l’oli les seves propietats es reforcen i complementen.

Ajuda a reduir la tensió arterial perquè és una fruita alta en potassi i baixa en sodi. Vaja, una fruita una mica oblidada i que hem de recuperar per a la nostra salut.

Bon profit!

Comments are closed.