Subscriu-te

Search
Close this search box.

Arribem a la tardor: la segona primavera de les terres mediterrànies

. El cicle de la vida torna a revitalitzar-se després de l’estrès de la calor i la sequera. Nosaltres també ens activem al camp perquè no només hi ha feina a collir i a regar.

Tenim al cap que la primavera és l’estació de les flors i del verd. Però a les nostres terres mediterrànies la tardor funciona com una segona primavera. Fa uns dies va ploure i amb l’aigua i la baixada de les temperatures,així com la reducció d’hores de llum, en pocs dies tot ha reverdit. El cicle de la vida torna a revitalitzar-se després de l’estrès de la calor i la sequera. Nosaltres també ens activem al camp perquè no només hi ha feina a collir i a regar.

 És moment de collir figues i pomes,  sembrar calèndules, sàlvia sclarea, recollir les llavors del poniol, fer planter de totes les espècies. El romaní reverdeix  i brota per acabar florint quan el fred comença a fer-se present. L’horta d’estiu encara està activa i a més hi anem afegint els calçots, les cols i bròquils, apis, cebes, plantes pròpies de l’horta de tardor i hivern……Vaja que estem ben entretinguts! Cada vegada més observem que va molt millor plantar les aromàtiques a la tardor. Així amb el fred i la humitat del hivern fan un procés d’arrelament potent que després té els seus fruits a la primavera amb una brotada espectacular.

el primer any de plantació de les lavandes, quan encara són molt petites, aprofitem l’espai i el reg sembrant una línia de calèndules a l’altre costat del reg.

L’economia circular de les calèndules i les lavandes.

Aquest any per arrodonir la feinada tardoral ens hem animat a plantar un bon camp de lavandes i calèndules. L’agroecologia tracta d’aprofitar el millor possible els recursos propis i respecta molt els cicles vitals naturals de les plantes. Com que per plantar lavanda ho fem seguint línies de reg per goteig, el primer any de plantació de les lavandes, quan encara són molt petites, aprofitem l’espai i el reg sembrant una línia de calèndules a l’altre costat del reg. De manera que així fem un aprofitament de l’aigua i alhora l’espai que ocupin les calèndules no l’ocuparan les herbes espontànies. Quan les lavandes ja hagin crescut, el proper estiu, les calèndules s’assecaran amb la calor i en recollirem les llavors que sembrarem a la tardor següent. Voleu més economia circular que aquesta!

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar