Taller de cuina

taller de cuina amb herbes

COLLIM + EXPERIMENTEM+ MENGEM

Preu: 26€ adults 14 € nens (-12 anys).

Horari: 11h a 16h.

LLoc: Parc de les Olors del Serrat 

El món de la cuina i l'agroecologia es fonen en una experiència de coneixement i contacte amb el cultiu de les Plantes medicinals i l'horta ecològica de primera ma. Inclou el dinar i el llibret de les herbes a la cuina .

Diumenge 15 de novembre: Taller de cuina amb germinats

“Els germinats són dels pocs aliments que encara són vius quan els consumim. Són els embrions de futures plantes i, per tant, es troben en ple desenvolupament i ens aporten un munt de substàncies nutritives que, a més, l’organisme pot assimilar fàcilment.

"Els germinats són rics en vitamines i minerals, un concentrat de nutrients que estimulen els processos digestius, aporten gran quantitat d’antioxidants (vitamina C, betacarotens, etc.) i quasi no contenen calories. Cada germinat destaca per unes propietats nutritives determinades.

Els germinats tenen una acció depurativa sobre l’organisme. Són un aliment ideal per consumir al principi de la primavera, perquè ens poden ajudar a eliminar els excessos que hem anat acumulant durant l’hivern i que ens fan trobar tan malament –la coneguda astènia primaveral– quan comença a arribar la calor.

En la medicina tradicional xinesa, els germinats s’utilitzen durant aquesta estació de rejoveniment i florida per depurar el fetge i ajudar-lo a alliberar-se de tòxics. A més de la millora de l’anèmia, també se’ls atribueix la propietat de reduir la pressió sanguínia, de reforçar els intestins, de nodrir els cabells, d’alleugerir el nerviosisme i fins i tot s’utilitzen com a diürètic moderat.

Montse Reus
Dietista i Ambientòloga

(Font ets el que menges)

Programa

11- 13,30h Benvinguda i roda de  taller de germinats de diferents llavors.Farem diferents procediments per fer els germinats a casa i coneixerem les propietats que tenen cadascun d’ells.Taller de cuina de temporada on aplicarem els germinats en cada plat i analitzarem què ens hi aporten.

13,30h Vermut aromàtic

14h. Dinar

Plazas limitadas!

Per grups: consulteu a serrat@parcelesolors.com

Els germinats

Diumenge 13 de desembre Cuinar per Nadal … Luxe saludable amb herbes

Nadal i menjar bé i saludable, poden estar units. Per aixó organitzem un taller de cuina per sugerir-vos idees per donar-li el punt saborós i saludable al menú nadalenc.

El Nadal està a punt d'arribar. I amb la seva arribada, moltes famílies comencen a idear els plats que prepararan per celebrar les dates assenyalades. Tradicionalment, els menús que s'elaboren en aquestes dates tenen una excessiva aportacio calòrica. No obstant això, és possible crear menús apetitosos i saborosos sense deixar de banda una alimentació saludable. Durant el taller, s'oferiran alternatives originals i saludables per als diferents menjars que preparem per les celebracions nadalenques.
Al final de la jornada, menjarem amb les creacions culinàries que hem preparat.

L'activitat començarà a partir de les 11.

Dinar: a partir de les 14h.

Plazas limitadas!

Per grups: consulteu a serrat@parcelesolors.com

cuina de nadal amb herbes

Comments are closed.