Subscriu-te

Search
Close this search box.

30 anys comptant papallones!

Enguany el CBMS, el Programa de Seguiment de Papallones diürnes de Catalunya, Andorra i Balears, celebra els trenta anys de vida. És per aquest motiu, que el dissabte 18 de novembre es durà a terme un acte a l’Auditori de Granollers. En aquesta trobada, hi estan convidats tots els voluntaris i voluntàries que han format part pel projecte, a més de col·laboradors, patrocinadors, científics i totes aquelles persones que han participat en algun moment en aquest programa de seguiment.

Són 30 anys comptant papallones! Des de l’inici del projecte s’han comptat 3.265.197 papallones corresponents a 190 espècies. En el treball de camp hi han participat més de 335 voluntaris en 226 transsectes. El nombre total d’hores de mostreig acumulades és de 57.215 i els quilòmetres recorreguts 79.992.

Gràcies a aquesta àmplia xarxa actualment tenen una base de dades molt robusta que els ha permès estudiar a fons les papallones de casa nostra, tant cada espècie amb la seva tendència com els canvis produïts en les comunitats i el medi. Aquestes dades han estat font de nombrosos estudis i publicacions científiques. El CBMS és a més a més una peça clau de la Xarxa europea de seguiment de papallones que s’estén per més de 20 països, i és el programa de seguiment de fauna més longeu de la Mediterrània.

D’altra banda, és a Catalunya un dels puntals del seguiment de biodiversitat que conjuntament amb altres projectes s’agrupa en el grup de recerca BiBio (Biodiversitat i Bioindicadors) allotjat al MCNG.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar