Subscriu-te

Search
Close this search box.

10 rituals per tancar l’any

10 rituals per tancar l’any i tenir bons averanys per al 2021 Per la nit de cap d’any hi ha un gran nombre de rituals de la bona sort. Aquí us en passo un recull i aprofitem per desitjar-vos un 2021 ple de salut i alegria.

Per la nit de cap d’any hi ha un gran nombre de rituals de la bona sort. Aquí us en passo un recull i aprofitem per desitjar-vos un 2021 ple de salut i alegria.

 

1) Parem taula amb tovalles blanques, fulles verdes símbol de la salut i la vida, amb uns tovallons vermells, perquè hi hagi força amor, i algun element daurat o groc, símbol de la prosperitat econòmica. I aquest any no us descuideu de posar una bona espelma blanca al mig de la taula en homenatge a les persones que ja no estan entre nosaltres. Aquest any més que mai no ens podem oblidar dels que ja no hi són.

2) Com ens hem de vestir: Encara que no sortim de casa, el nou any l’hem de rebre ben vestits i calçats perquè així el nou any serà pròsper. Sota la sabata esquerra, mentre durin les campanades hi hem de posar un paperet on haurem escrit els tres desitjos per al 2021.

3) Com hem de preparar la casa: cal escombrar-la ben neta el darrer dia de l’any i disposar a la porta fora de casa l’escombra i si podeu una ovella o més d’una. Hi ha molts països que les ovelles simbolitzen la prosperitat i se’n regalen per aquestes festes.

4) El moment de prendre els raïms s’ha de mirar de fer-ho drets i posar-nos a la boca un gra en sonar cada campanada.

5) Nit de llums enceses i finestra oberta perquè marxin els mals esperits i entrin els bons averanys.

6) Seieu al damunt d’un bitllet i manteniu-vos així mentre sopeu, així tindreu prosperitat econòmica l’any 2021.

7) Una vegada hem rebut l’any 2021, sortir al carrer o bé al jardí i ballar al voltant d’un arbre. Un ritual clàssic de crida a la prosperitat i la salut. I si pot ser sortir de casa amb el peu dret i tornar a entrar amb aquest mateix peu.

8) Menjar llenties o bé posar-se-les a les butxaques. Menjar llenties la nit de cap d’any és un costum força estès. Es creu que les llenties simbolitzen les llavors d’or i per això es fan servir com averany de prosperitat.

9) Brindar amb cava i fer tres salts, mentre ens desitgem bon any.

10) Cremar el paper on hem escrit els tres desitjos tot fent servir l’espelma blanca i assegurant-nos que el paper quedi completament cremat.

Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar