« Parc de les Olors de Sant Joan les Fonts

sanbucus-nigra

El Saüc (Sambucus nigra) és una arbre de clima temperat humit. Se l’anomena popularment el “bon arbre” per les seves propietats medicinals i perquè es considerava que atreia les energies positives, per això se l’acostumava a plantar al costat de les masies. La paraula Saüc prové del grec “Sambuké”, que vol dir flauta perquè antigament es buidava l’interior de les branques del Saüc per a la fabricació d’aquest instrument. Els saüquers són molt abundants a Sant Joan les Fonts, creixen de manera espontània als indrets humits. Al llarg de l’any no són gaire visibles però quan arriba la primavera destaquen pels seus ramells de flors blanques i pels seus fruits morats De les seves flors tradicionalment se’n fa Cava de Saüc o bé es mengen arrebossades. Dels fruits se’n fan melmelades i xarops.

El Saüc (Sambucus nigra) és una arbre de clima temperat humit. Se l’anomena popularment el “bon arbre” per les seves propietats medicinals i perquè es considerava que atreia les energies positives, per això se l’acostumava a plantar al costat de les masies. La paraula Saüc prové del grec “Sambuké”, que vol dir flauta perquè antigament es buidava l’interior de les branques del Saüc per a la fabricació d’aquest instrument.
Els saüquers són molt abundants a Sant Joan les Fonts, creixen de manera espontània als indrets humits. Al llarg de l’any no són gaire visibles però quan arriba la primavera destaquen pels seus ramells de flors blanques i pels seus fruits morats
De les seves flors tradicionalment se’n fa Cava de Saüc o bé es mengen arrebossades. Dels fruits se’n fan melmelades i xarops.

Comments are closed.