Parc El Secret del Bosc

logo_secret

Finca Laronciere. Arenys de Munt (el Maresme)
Telèfon: 670 772 838
Correu electrònic: secretdelbosc@parcdelesolors.com

Activitats concertades. Contacteu amb nosaltres.

EL PARC

El Parc de les Olors del Secret del Bosc es troba en un conjunt de set feixes envoltades 1461684914564per un dens bosc mixt i ben desenvolupat de pins, alzines i roures, que li dóna una qualitat d’espai màgic i íntim.
El guió bàsic que articula el Parc té un ressò evocador a nivell històric. Així, cada feixa està dedicada a una etapa de la història i suposa una selecció de les plantes medicinals utilitzades en cada període històric i remet als usos i aplicacions que s’hi donaven: des del paisatge del Neolític, passant per l’època romana, l’edat mitjana, pel jardí que va venir d’Orient, i fins al jardí dels Indians pel seu paper especial en la història d’Arenys de Munt i del conjunt del Maresme.

-45313411683459__1080x608-ARGB_8888-2033534417

LES PERSONES

Som artistes plàstics de professió, especialitzats en fer grans aplicacions escenogràfiques i alhora uns grans amants de la natura. Això ens va dur a comprar la finca dels Ortells. La iniciativa del Parc de les Olors es vincula també a la gran afició pel món de l’etnobotànica, la passió per la història i la inspiració en les dones sanadores o bruixes formen una interrelació molt positiva per aplicar en el concepte del Parc de les Olors del Secret del Bosc.
El projecte Parc de les Olors del Secret del Bosc suposa per a la família una decisió estratègica per unir el projecte vital al projecte professional, alhora que la finca dels Ortells tindrà un ús sostenible, productiu i suposarà un servei turístic per a la comarca.

LA PLANTA

El Saüc (Sambucus nigra) és una arbre de clima temperat humit. Se l’anomena popularment el “bon arbre” per les seves propietats medicinals i perquè es considerava que atreia les energies positives, per això se l’acostumava a plantar al costat de les masies. La paraula Saüc prové del grec “Sambuké”, que vol dir flauta perquè antigament es buidava l’interior de les branques del Saüc per a la fabricació d’aquest instrument.

Els saüquers són molt abundants, creixen de manera espontània als indrets humits. Al llarg de l’any no són gaire visibles però quan arriba la primavera destaquen pels seus ramells de flors blanques i pels seus fruits morats

De les seves flors tradicionalment se’n feia Cava de Saüc o bé es mengen arrebossades. Dels fruits se’n feia melmelada.

Captura de pantalla 2016-05-13 a las 12.52.13

Comments are closed.