Parc de L’Escala-Empúries

logo parc l'escala

Camí Vell de les Corts, "Mas Sastruc"
L'Escala (Alt Empordà)
Telèfon: 699 69 08 85
Correu electrònic: escala-empuries@parcdelesolors.com

Activitats concertades per a famílies, escoles, empreses, grups de gent gran i altres col·lectius. Podem adaptar el pla d’activitats als interessos de cada grup.
Contacteu amb nosaltres.

El Parc

Una iniciativa per posar en valor la petita finca familiar de Mas Sastruc, a tocar de les ruïnes d’Empúries.

El disseny del nostre jardí productiu i visitable està inspirat en un hortus romà, concebut per a ser viscut, compartit i descobert a través de tots els nostres sentits.

La visita al Parc és una introducció al món de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries identificant les diverses espècies, a través d’activitats sensorials d’olor, gust i tacte.

El recorregut comença per la part alta del parc, contemplant les meravelloses vistes del nostre entorn, segueix pels parterres superiors on podran veure les varietats utilitzades a la zona mediterrània des d’època romana.

Mentre que hem dedicat els parterres de la part baixa del parc a les espècies i les varietats introduïdes en èpoques posteriors, particularment arran dels descobriments de nous continents a partir del segle XV.

El Parc de les Olors és un espai on el coneixement és matèria dels sentits, on els visitants poden tocar, tastar, olorar i collir plantes aromàtiques i medicinals.

Què pots fer al nostre Parc?

  •  Visites escolars
  • Tallers infantils i per adults
  • Visites per grups i individuals

Les activitats estan dirigides a famílies, escoles, empreses, grups de gent gran i altres col·lectius. Podem adaptar el pla d’activitats als interessos de cada grup

Com contactar amb nosaltres?

Telèfon de contacte: 699690885 (Guillem)
Correu electrònic: escala-empuries@parcdelesolors.com

La nostra planta

La Sempreviva o perpètua (Helicrhysum italicum) és una planta mediterrània molt adaptada a terrenys secs i pobres. De manera espontània la trobem en comunitats de matollars secs. Per la seva intensa olor que recorda al curri es pot detectar a seva presència especialment quan està florida. Rep el nom de Sempreviva perquè les flors i les fulles, un cop seques, és mantenen molt de temps, per això s’utilitza sovint per fer rams de flor seca. Era la planta predilecta de la Gala, li agradaven aquests rams que penjava a les seves dependències. Es fa servir per tractar les vies respiratòries (refredats i bronquitis) i també com a tractament antial·lèrgics. Se n’utilitzen fonamentalment les flors.

Productes

A l’agrobotiga del nostre Parc trobareu els productes de la Xarxa Parc de les Olors, especialment les infusions Té gust.

 

 Video

Presentacio Parc de les Olors from Parc De Les Olors on Vimeo.

Comments are closed.