Parc de Claverol

Parc de les Olors de Claverol
25517 Claverol (Pallars Jussà)
Contacte: Eli i Oriol Mòbil: 610 42 44 90
Correu electrònic: claverol@parcdelesolors.com

 

 

El Parc

[metaslider id=3378]

EI Parc de les Olors de Claverol està situat als peus de l’Ermita de Sant Aleix i a tocar de la Serra de Boumort. El poble de Claverol és un indret privilegiat a nivell paisatgístic amb un mirador natural de tota la comarca, el Pallars Jussà.
Al llarg de la visita ens passejarem per les diferents feixes que conformen el Parc i hi reconeixerem no només una gran diversitat d’espècies aromàtiques i medicinals, sinó que també escoltarem i observarem la natura que ens envolta.

 

Les Persones

persones-claverol“Som una parella que, tot hi haver estat molts anys vivint en una ciutat, mai vam deixar de banda els nostres orígens, som uns enamorats del Pallars Jussà i sempre hem cregut amb el seu potencial turístic i agrícola.
El Parc de les Olors de Claverol és una de les peces clau del nostre projecte de retorn al món rural. Volem fer viable econòmicament i humanament el camp, integrant en un mateix estil de vida activitats tradicionals, com el cultiu de les oliveres i ametllers i l’apicultura, amb activitats innovadores i de futur com les que ens ofereix el Parc de les Olors, compaginant-ho amb el turisme rural i la restauració.”
Eli i Oriol

 

La Planta

sajolidaLa sajolida (satureja montana) és una de les plantes aromàtiques més abundants a l’entorn de Claverol. Té molta tradició com a “herba de les olives”, perquè és imprescindible en el procés de condimentar aquest fruit.
Per la gran quantitat de principis actius antioxidants que conté és un excel•lent condiment per a tot tipus de plats. Les seves fulles mòltes es poden fer servir com la sal per a una dieta saludable .
Des del Parc de les Olors de Claverol la cultivem en grans quantitats i mirem de fer-ne diferents productes, fins i tot hem fet el gelat de sajolida, un dels postres emblemàtics del restaurant Cal Portalé.

 

 

 

 

Productes

productes-claverolA més dels productes de la Xarxa Parc de les Olors, amb les nostres plantes elaborem infusions, sals d’herbes i altres condiments, i les apliquem en l’elaboració de ratafies i gelats.
Tot ho podreu tastar i comprar al restaurant de Cal Portalé.

 

 

 

Activitats

activitats-claverol2A banda de les visites guiades, també volem que el Parc de les Olors serveixi per mostrar i recuperar tradicions com fer ratafia.

 

 

 

Contacte

Comments are closed.