Subscriu-te

Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat

Programa formatiu:

Què?

  • Conèixer la complexitat dels components de l’oli essencial de les plantes aromàtiques i medicinals mediterranies. Per què fan tanta olor? Quina funció biològica cumpleix l’oli essencial? Com produeixen i emmagatzemen el seu oli essencial?
  • Iniciar-se en el món de la química orgànica de les plantes. Què és un principi actiu?Com l’obtenim? Quin són els tipus bàsics de principis actius? Per a què serveixen?
  • Vivenciar els processos d’extracció i aplicació dels olis essencials en diferents tipus de productes. Com es fa una destil·lació? Com es fa una maceració en diferents solvents? I una infusió?
  • Prendre consciència de l’aportació valuosa que poden fer les plantes a la nostra salut i a la salut del planeta.

Com?

Recorren les diferents àrees del Parc. Cullen planta i fan una destil·lació, fan una maceració, fan una infusió, i de cada procés van adquirint els coneixements d’una manera inductiva però metòdicament registrada amb imatges i amb informació escrita que després poden treballar-se a l’aula.

On?

El Parc de les Olors té les instal·lacions adequades per poder fer un recorregut ric en contingut en les diferents àrees de bosc, cultiu i en els espais habilitats expressament per poder fer els tallers.
Alhora que també permet combinar l’aprenentatge amb els moments per gaudir de la natura i compartir l’experiència amb el grup.

La visita inclou

  • Taller pràctic d’btenció dels extractes vegetals (infusió, decocció, olis i tintures macerades) en el que els alumnes elaboraran un producte que s’enduran a casa.
  • Demostració d’una destil.lació de planta aromàtica amb alambí, de la qual veuran com s’extreuen els olis essencials i els hidrolats.
Aquest mes volem dedicar Un dia al Parc a la aromaterapia, descobrint les possibilitats que ens ofereixen els olis essencials en la gestió del nostre benestar físic, mental i emocional. Durant la jornada aprendrem què són els olis essencials, d'on provenen i com els podem utilitzar. Farem una destil.lació de planta i ens prepararem sinèrgies interessants per a fer-nos la nostra farmaciola. Després anirem a fer una sessió d'aromaterapia de camp per a coneixer les plantes aromàtiques i medicinals que cultivem, i finalment farem un taller de cuina on aplicarem els olis essencials als plats que menjarem.
Recorren les diferents àrees del Parc. Cullen planta i fan una destil·lació, fan una maceració, fan una infusió, i de cada procés van adquirint els coneixements d’una manera inductiva però metòdicament registrada amb imatges i amb informació escrita que després poden treballar-se a l’aula.

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:
Sandra Cortada

educacio@parcdelesolors.com

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar