Com ens organitzem?

Filosofia

Com ens organitzem

Oferir una estratègia innovadora al camp per a millorar les condicions del patrimoni rural i especialment de la gent que s’hi ha de guanyar la vida.

Proposem un model de desenvolupament rural sostenible. Espais rurals marginals, però situats en indrets accessibles d’interès paisatgístic, poden trobar en la creació d’un Parc de les Olors una manera de valoritzar-los amb una inversió assequible i una intervenció mínima.

El cultiu que es fa a cada Parc respon als criteris de l’agricultura ecològica.

Cada entorn, cada emprenedor/a i cada instal-lació tenen característiques pròpies que enriqueixen en tots els sentits el conjunt de la Xarxa.

Es tracta de conservar el concepte, el sistema d’organització i el rigor que aporta la marca, però, a la vegada, tant en el disseny de cada Parc com en el seu programa d’activitats i productes, s’hi preveuen les adaptacions necessàries relacionades amb el propi entorn: el paisatge i el clima específics, l’espai disponible, la localització, el model de gestió i el mercat.

Els responsables de cada Parc de les Olors són emprenedors/res, coordinats
i assessorats per l’empresa creadora, que actua com a eix central d’una estructura empresarial en xarxa, col-laborativa i organitzada com a franquícia social.

CLARET, situat enmig de Catalunya, per ser exactes a 6km del centre geogràfic situat a Pinós. El fa un lloc ideal per al conreu de les plantes aromatiques i medicinals. També anomenat Claret dels pagesos ja indica que des de l’antic el poble ha viscut de la pagesia, actualment amb nomes 5 habitans pero amb el seu maxim explendor amb el restaurant i la casa rural Can Solé Xic i Cal Miramunt en ple funcionament, abans havia arribat a tenir 200 habitans. Encara conserva tot l’esperit d’abans viu, es conserven totes les eres de cada casa del poble on abans si pasaven hores i hores, el poble aixecat sobre codineres que ja servien de fonaments de les cases i amb pedra de la zona te un encant especial que no es pot descriure amb paraules, nomes es pot viure en directe. Et convido a descubrir el món de les plantes aromatiques i medicinals amb la historia d’un poblet que de ven segur us deixara amb un pam de nas.

L’establiment de ponts i oportunitats directes entre productors i consumidors es reforça perquè cada Parc de les Olors és un jardí visitable, on es poden fer visites guiades, tallers, cursos etc. Així mateix, es poden comprar els productes de la marca a la pròpia agrobotiga de cada parc. Contemplem fer efectiva la col-laboració entre la indústria i els productors mitjançant l’aplicació de programes de responsabilitat social i ambiental. Entenem que la millor estratègia per fer créixer el sector econòmic vinculat a la producció i processat de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries de cultiu ecològic a Catalunya és aplegant esforços.

Si ho aconseguim, tots hi sortirem guanyant.

Xarxa Parc de les Olors.

Comments are closed.