Filosofia

Filosofia del Parc. Plantes aromàtiques i medicinals

FILOSOFIA

Proposem un model de desenvolupament rural sostenible. Espais rurals marginals, però situats en indrets accessibles d’interès paisatgístic, poden trobar en la creació d’un Parc de les Olors una manera de valoritzar-los amb una inversió assequible i una intervenció mínima.

El cultiu de plantes aromàtiques i medicinals que es fa a cada Parc respon als criteris de l’agricultura ecològica.

Cada entorn, cada emprenedor/a i cada instal·lació tenen característiques pròpies que enriqueixen en tots els sentits el conjunt de la Xarxa.

Es tracta de conservar el concepte, el sistema d’organització i el rigor que aporta la marca, però, a la vegada, tant en el disseny de cada Parc com en el seu programa d’activitats i productes, s’hi preveuen les adaptacions necessàries relacionades amb el propi entorn: el paisatge i el clima específics, l’espai disponible, la localització, el model de gestió i el mercat.
Els responsables de cada Parc de les Olors són emprenedors/res, coordinats i assessorats per l’empresa creadora, que actua com a eix central d’una estructura empresarial en xarxa, col·laborativa i organitzada com a franquícia social.

L’establiment de ponts i oportunitats directes entre productors i consumidors es reforça perquè cada Parc de les Olors és un jardí visitable, on es poden fer visites guiades, tallers, cursos etc. Així mateix, es poden comprar els productes de la marca a la pròpia agrobotiga de cada parc.

Contemplem fer efectiva la col·laboració entre la indústria i els productors mitjançant l’aplicació de programes de responsabilitat social i ambiental.
Entenem que la millor estratègia per fer créixer el sector econòmic vinculat a la producció i processat de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries de cultiu ecològic a Catalunya és aplegant esforços.

Si ho aconseguim, tots hi sortirem guanyant.

Comments are closed.

  • xarxes socials