Col.laboradors

Thermalia es un centro temático dedicado a la cultura del agua termal emplazado en Caldes de Montbui, en la comarca del Vallès Oriental (Cataluña).1​ Thermalia presenta la historia de las aguas termales de la población, que brotan del suelo a 76 °C, y su incidencia y vinculación con la gente y su entorno.2​ El museo está situado en un edificio de época medieval que hasta la década de 1970 hacía la función de hospital y servicio de baños termales. Forma parte de la Red de Museos Locales de la Diputación de Barcelona. En 1994 se abrió al público el centro temático, que ofrece la exposición permanente "Efervescencia balnearia", que explica las relaciones sociales y comerciales que han tenido lugar alrededor de las aguas termales. También consta de una exposición permanente dedicada al escultor Manolo Hugué.

Thermalia: un centre temàtic dedicat a la cultura de l'aigua termal

El Museu Thermalia és un centre temàtic dedicat a la cultura de l'aigua termal que es troba a la plaça del lleó de Caldes de Montbui (Vallès Oriental). Thermalia presenta la història de les aigües termals (que brollen de la terra a 74 °C) i la seva incidència i vinculació amb la gent i l'entorn que l'envolta. El Museu Thermalia es troba allotjat en un edifici de l'època medieval que fins als anys 70 feia la funció d'hospital i servei de banys termals. Forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. El 1994 es va obrir al públic el centre temàtic que ofereix l'exposició Efervescència Balneària, que ens explica les relacions socials i comercials hagudes al voltant de les aigües termals. Existeix també una exposició permanent dedicada a l'escultor Manolo Martínez Hugué.

El Museu compta també amb un mòdul multisensorial anomenat "La Mirada Tàctil", un espai d'interpretació tàctil adreçat a tothom però especialment adaptat i dissenyat per aquells visitants que presenten alguns tipus de dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda.

Projecte BioDeVaTe (Biodiversitat i Desenvolupament a la Vall del Tenes)

Projecte de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa PROVITAL group amb la Xarxa Parc de les Olors.  Aquest projecte és el resultat d’un acord signat l’1 de març de 2009 per a un termini de sis anys, que té com objectiu bàsic el cultiu ecològic de diferents espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) per a què s’apliquin en l’obtenció d’extractes naturals a la indústria Provital.

L’objectiu bàsic de la Xarxa Parc de les Olors és recuperar la cultura de les PAM tot fent compatible el cultiu amb l’aplicació de criteris de millora en el paisatge rural i en la biodiversitat, alhora que s’aconsegueix un desenvolupament rural sostenible i innovador, organitzat per afavorir a les persones i especialment a aquelles que viuen o volen viure en el món rural.

L’objectiu de Provital és aconseguir matèries primeres naturals locals i de major qualitat i preservar la biodiversitat, així com impulsar la sostenibilitat i l’ecoeficiència en la cadena productiva.

www.provitalgroup.com

Projecte de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa PROVITAL group amb la Xarxa Parc de les Olors. Aquest projecte és el resultat d’un acord signat l’1 de març de 2009 per a un termini de sis anys, que té com objectiu bàsic el cultiu ecològic de diferents espècies de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) per a què s’apliquin en l’obtenció d’extractes naturals a la indústria Provital.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Acord de col·laboració amb Terpenic labs

Terpenic labs ha signat el mes de maig de 2017 un acord de col·laboració en el marc de la Responsabilitat Social i Ambiental amb la Xarxa Parc de les Olors.
El seu coneixement entorn de l'aromateràpia i els olis essencials seran un impuls per a la Xarxa Parc de les Olors i comptem endegar grans projectes amb aquesta jove empresa.

www.terpenic.com/es/

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

jardi botanic marimurtra

Comencem a col·laborar amb el Jardí Botanic Marimurtra.

A la seva botiga podeu trobar els nostres productes de proximitat.

Marimurtra és un dels dos únics jardins botànics de Catalunya. Creat fa gairebé un segle, fou declarat bé cultural d'interès nacional el 2009. Amb més de 4.000 espècies diferents provinents de cinc continents, destaca per les col·leccions de planta dels climes sub-tropical, temperat i mediterrani.”

www.marimurtra.cat/

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Acord de col·laboració amb l’empresa TEGUST

L’any 2014 s’ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa TEGUST per tal de desenvolupar una línia d’infusions d’alta qualitat i amb responsabilitat social i ambiental. És una acord indefinit i en exclusiva per fer infusions en format piràmide.

La primera col·lecció inclou cinc referències de barreges amb plantes de cultiu ecològic del Parc de les Olors . La Xarxa en dissenya les fórmules, cultiva les plantes, les processa adequadament i en fa les barreges. També les distribuïm a les nostres agrobotigues.
L’objectiu del projecte és aconseguir que unes bones infusions siguin alhora una oportunitat per al camp català, amb un preu just per als pagesos i un aprofitament sostenible de les terres agrícoles en desús.

www.tegust.com

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

vegetalia

Col·laboració amb l’empresa Vegetalia per desenvolupar el projecte del Turó dels sentits.

L’empresa Vegetalia i la Xarxa Parc de les Olors signen un conveni de col·laboració pel que Vegetalia passa a ser empresa col·laboradora de la Xarxa i per aquesta raó comptarà amb l’assessorament i serveis de l’equip tècnic del Parc de les Olors. Així mateix Vegetalia posa a disposició de la Xarxa PO els seus coneixements i instal·lacions com a indústria alimentària i col·laboració econòmica, si s’escau, per al desenvolupament de productes innovadors.

Vegetalia és una empresa agroalimentària amb un alt nivell de compromís ambiental. Està especialitzada en productes ecològics.Vegetalia és una empresa agroalimentària amb un alt nivell de compromís ambiental. Està especialitzada en productes ecològics.  L’empresa està situada en l’entorn rural de Mas Montserrat a Castellcir (Vallès Oriental). Al turó situat a la vora de la fàbrica, l’equip tècnic de la Xarxa Parc de les Olors hi ha dissenyat un jardí productiu i alhora visitable, molt integrat en el lloc. 

El jardí identificat com a “turó dels sentits” s’ha dissenyat seguint l’espiral de Fermat i s’hi ha integrat un camí terapèutic, tot formant un espai per fomentar la salut.  Al Turó dels sentits hi trobem més de 50 espècies diferents de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals. Entre elles s’hi cultiven de manera més abundant aquelles espècies que tenen un aprofitament directe en els productes de Vegetalia, com per exemple la sajolida , l’orenga, el julivert.... 

www.vegetalia.com

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Projecte de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa Eurofragance amb la Xarxa Parc de les Olors.

La xarxa Parc de les Olors  ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Eurofragance qui dins de les seves iniciatives de RSC ha volgut implicar-se en el projecte de la Xarxa Parc de les Olors.

Els objectius més immediats són :
- el desenvolupament d’una col·lecció de perfums basats en les olors de les flors de lavanda, marialluïsa, marduix....
- l’equipament mòbil d’obtenció d’olis essencials,
- Estudi de valorització i aprofitament de les espècies autòctones del Maestrat i Bajo Aragón de la província de Terol, on es preveu desenvolupar properament la Red Parque de Aromas de Aragón.

www.eurofragance.com

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Projecte de col·laboració amb CEO Maresme

L’any 2011 vam encetar la col·laboració amb la Fundació Maresme. Més específicament amb CEO Maresme, amb l’objectiu de reaprofitar les seves instal·lacions d’hivernacles per fer el planter de PAM de la Xarxa Parc de les Olors en exclusiva.

www.fundmaresme.com/ceo

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Projecte de col·laboració amb FUPAR

Projecte de col·laboració amb FUPAR

Col·laborem amb la Fundació President Amat Roumens (FUPAR) de Terrassa. Els facilitem matèria primera ( flor de lavanda, fulla de romaní, etc.) per als seus saquets aromàtics i a canvi ens confeccionen els coixins terapèutics i els agafadors aromàtics . També distribueixen els nostres productes al seu propi garden.

www.fupar.es

Comments are closed