Escola Bressol i Cicle Infantil

Programa escolar - Parc de les Olors del Serrat

Què?
Experimentem amb les olors, els gustos, les formes i les textures de les plantes aromàtiques
i medicinals. Sentim la natura !

Com?
Els monitors del Parc s’encarreguen de guiar l’experiència de fer perfums amb les mans, tastar plantes, sembrar a l’hort o recolectar, sentir els arbres, fer una bosseta d’olor o fer de jardiners tot plantant una planta que cuidaran a casa…

Treballem en tres escenaris didàctics:

• Les plantes aromàtiques : passeig pel jardí terapèutic
• Les herbes a la cuina: visita a l’hort
• El bosc mediterràni : prat, marges i bosc

Cada grup passa pels 3 escenaris on combinem discurs , activitat motriu i activitat de camp.
Totes les visites inclouen 2 tallers pràctics que s’enduen a casa com a record de la visita.

El Parc de les Olors ofereix un entorn dissenyat específicament per a què els infants d’aquesta etapa puguin fer-ho de manera plaent, divertida, amb força autonomia i amb els grans beneficis del contacte amb la natura. Treballarem les plantes a través dels sentits.

Tallers pràctics:

Escola Bressol
• Plantem una planteta
• Toca toca de plantes

Cicle infantil i inicial
• Saquet d’olor d’espígol
• Plantem una aromàtica per casa

Per informació i reserves:

Contacte Coordinador:

Sandra Cortada
educacio@parcdelesolors.com

Una experiència plaent per conèixer el món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals a través dels sentits i molt més ...  Les activitats per a centres educatius contemplen les escoles bressol i els centres de primària.
Reconèixer i relacionar olors , gustos i formes de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries cultivades, amb les seves propietats i aplicacions útils per a la alimentació i la salut . Conèixer la diversitat de plantes silvestres, arbustos i arbres mediterranis. Com és el bosc mediterrani, quins arbres hi viuen, com són ? Per què són aixi?
Comprendre el funcionament d’una finca agroecològica especialitzada en el cultiu de plantes aromàtiques, culinàries, medicinals i d’horta, com a exemple del sector productiu primari. Plantem, recolectem i trasformem Les plantes i els arbres com a éssers vius. Observem, toquem, olorem per saber com s’alimenten les plantes, com es defensen, com es reprodueixen, com es relacionen… La importància de la cuina amb herbes: la contribució de les plantes a la nostra alimentació i salut. A més del gust ens aporten alguna cosa més? Per a què ens fem una sopa de farigola? Per què posem orenga a la pizza?
Observar , classificar i relacionar la flora mediterrania: les característiques de les plantes i els arbres en relació amb l’habitat mediterrani. Perquè fan tanta olor? On guarden l’oli essencial? Podem relacionar la seva forma amb la climatologia?
Comprendre i valorar de manera pràctica i integrada l’acció humana en el sistema natura. Com funciona l’agricultura sostenible? Com podem obtenir aliments sans? Què és la fertilitat de la terra?  I el bosc? Com funcionen els boscos? Qui fa de pagès al bosc? Què és el sól?
Conèixer la flora mediterrània, les seves característiques i aplicacions per a la salut. Per què és tant important la flora mediterrània? Què ens aporta? Identifiquem les espècies més importants Com les podem utilizar per a què ens serveixin com a medicaments ?
Potenciem que els alumnes participin en alguna de les tasques de camp que hi ha a cada època de l’any (recolecció, sembra, triatge de llavors…). Cada escenari combinarà l’aprenentage amb la pràctica. On? Passejarem pels camps de cultiu, pel bosc, visitarem l’hivernacle, l’assecador i farem un passeig pel camí terapèutic.
Durant l’estiu el Parc de les Olors ofereix la Gimcana de les Olors per a celebrar el final de curs escolar i al juliol els Casals d’estiu.  Els grups que ens visitin gaudiran d’un dia a la natura fent un circuit de proves divertides relacionades amb les plantes aromàtiques i la vida al camp.

Comments are closed.