Cicle mitjà

Programa escolar

Què?
L’alumnat viurà una experiència al voltant de les plantes tot coneixent, reconeixent i relacionant diverses olors, gustos i textures a través d’activitats manipulatives i jocs de moviment.

Com?
Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i jocs de moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat.

Cada grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. Adaptem el nombre d’activitats al nombre de grups. La duració de les activitats és d’uns 25-30 minuts cadascuna (adaptant-nos a les especificitats dels grups i horaris).

Disposem d’un entorn dissenyat específicament per a què l’alumnat d’aquesta edat pugui gaudir del contacte amb la natura d’una forma plaent, divertida, amb autonomia i treballant a través dels sentits.

Escenaris didàctics:

- Farmàcia natural (o rodal de les aromàtiques): realització d’un petit circuit d’equilibris amb elements de la natura i recorregut al voltant de les diverses plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. S’explica a l’alumnat que es visitarà una farmàcia natural i sovint, els alumnes “no es creuen” que les plantes puguin ser una farmàcia. Toquen, oloren i fins i tot tasten alguna planta i coneixen algunes propietats sobre aquestes. Sense gairebé adonar-se’n realitzen un perfum amb les mans i comproven que les plantes ens poden ajudar molt de diverses maneres!

- Hort petit: observació i reconeixement d’alguna verdura i/o hortalissa segons temporada. L’alumnat va a buscar, tallar i preparar un esqueix que plantarà dins d’un test biodegradable que s’endurà cap a casa i haurà de cuidar! En aquest espai disposem d’un sorral i altres elements de joc naturals perquè els menuts i no tan menuts gaudeixin de l’espai.

- Porxo: petita experiència d’aromateràpia a través de l’espígol. L’alumnat realitzarà un oli de massatge d’espígol. Coneixeran aquesta planta i les seves propietats i entendran el procediment de la maceració per a realitzar el seu producte final. S’enduran el seu oli cap a casa, l’hauran de deixar cert temps perquè reposi, l’hauran de colar i ja el tindran a punt per a utilitzar! Coneixent el procediment, podran preparar altres olis amb altres plantes bé per a fer massatges o per a cuinar.

*Segons el nombre de grups en què es divideixi l’alumnat, es durà a terme alguna altra activitat, segons l’època de l’any i l’edat dels participants (bosc mediterrani, visita als animals, bombes de llavors...).

Per informació i reserves:

Contacte Coordinador:
Sandra Cortada

educacio@parcdelesolors.com

Passejarem pels camps de cultiu, pel bosc, visitarem l’hivernacle, l’assecador i farem un passeig pel camí terapèutic. PROGRAMA ESCOLAR 2017-2018
Flors de calèndula
Cicle Inicial  PROGRAMA ESCOLAR 2017-2018

Comments are closed.