Cicle Inicial

Programa escolar - Parc de les Olors del Serrat

Què?
L’alumnat viurà una experiència al voltant de les plantes tot coneixent i reconeixent i relacionant diverses olors, gustos i textures a través d’activitats manipulatives i jocs de moviment.

Com?

Durant la realització de les activitats combinarem manipulació, experiència i jocs de moviment per afavorir la concentració i la motivació de l’alumnat.

Cada grup realitzarà totes les activitats, de forma simultània i rotativa. Adaptem el nombre d’activitats al nombre de grups. La duració de les activitats és d’uns 25 minuts cadascuna (adaptant-nos a les especificitats dels grups i horaris).

Disposem d’un entorn dissenyat específicament per a què els infants d’aquesta etapa puguin gaudir del contacte amb la natura d’una forma plaent, divertida, amb autonomia i treballant a través dels sentits.

Escenaris didàctics:

- Rodal de les aromàtiques (o farmàcia natural!): realització d’un petit circuit d’equilibris amb elements de la natura i recorregut al voltant de les diverses plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. L’alumnat toca, olora i fins i tot tasta alguna planta i coneix algunes propietats d’aquestes. Sense gairebé adonar-se’n, realitza un perfum amb les mans!

- Hort petit: observació i reconeixement d’alguna verdura i/o hortalissa segons temporada. L’alumnat planta una planteta a partir d’un esqueix dins d’un test biodegradable que s’endurà cap a casa i haurà de cuidar! En aquest espai disposem d’un sorral i altres elements de joc naturals perquè els menuts i no tan menuts gaudeixin de l’espai.

- Porxo: petita experiència d’aromateràpia a través de l’espígol. L’alumnat coneixerà aquesta planta i realitzarà un saquet d’espígol que s’endurà cap a casa per poder-lo utilitzar tot aprofitant els seus beneficis i gaudint de la seva característica olor. També hi ha la opció de preparar una barreja de plantes per a realitzar un saquet d’infusió per endur-se a casa i compartir amb la família.

*Segons el nombre de grups en què es divideixi l’alumnat, es durà a terme alguna altra activitat, segons l’època de l’any i l’edat dels participants (bosc mediterrani, visita als animals, bombes de llavors...).

Per informació i reserves:

Per a més informació i reserves:
Sandra Cortada
educacio@parcdelesolors.com

Conèixer la diversitat de plantes silvestres, arbustos i arbres mediterranis. Com és el bosc mediterrani, quins arbres hi viuen, com són ? Per què són aixi?
Cicle Inicial  PROGRAMA ESCOLAR 2017-2018

Comments are closed.