Grama

Grama (Cynodon dactylon). Com a planta medicinal se li atribueixen propietats emolients ,especialment diurètiques i remineralitzant. Els seus principis actius es concentren especialment en les seves arrels i conté una gran dosi de potasi.

Grama (Cynodon dactylon)

Quan arriba l'estiu una de les herbes que creixen entre els cultius és la grama o gram. Aquesta herba espontània forma un veritable teixit, dens i de difícil eliminació perquè té un pa d'arrels rizomàtiques molt potent.

La grama forma part de l'extensa família de les gramínies, ara identificada com a Poaceae. I del gènere Cynodon que en grec vol dir dent de gos, segurament fent referència als forts estolons que tenen les seves arrels.

La grama es una herba perenne i invasora. Però amb el fred s'asseca , tot i que les seves arrels rizomàtiques continuen vives i només que en quedi un trosset sota terra fàcilment es reproduirà. La seva capacitat invasora i tapissant la fa excel·lent com a gespa de les terres càlides i seques ( per aquest ús de la coneix com a Bermuda grass).

Com a planta medicinal se li atribueixen propietats emolients ,especialment diurètiques i remineralitzant. Els seus principis actius es concentren especialment en les seves arrels i conté una gran dosi de potasi.

 

Comments are closed.