Plantipèdia

La nostra plantipèdia és un petit recull obert del coneixement entorn les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals. No pretenem fer un recull de saber enciclopèdic, sinó aquell que és fruit de la nostra experiència i de la dels amics de la Xarxa Parc de les Olors.

 

Tu també pots aportar el teu granet de sorra sobre plantes i enviar-nos la teva informació. Envia'ns-les aquí

G

Grama

Grama
Grama (Cynodon dactylon)

Garrofer

Garrofer
Ceratonia siliqua

H

Hisop

Hisop
Hyssopus officinalis

I

Isatis

Isatis
Isatis Tinctorea

J

Julivert

Julivert
Julivert

N

O

P

Poniol

Poniol
Satureja o Micromedia fruticosa

R

Romaní

Romaní
La tradició considera el romaní l’herba de la lleialtat i, per afinitat semàntica, també simbolitza el record i la fidelitat amorosa.

Rosella

Rosella
ROSELLA (Papaver rhoeas) Planta espontànea, del gènere papaveràcies, amb principis medicinals especialment concentrats en les seves llavors. Les llavors de la rosella que guarda en unes petites càpsules ben visibles al mig de la flor contenen principis antioxidants, gràcies als compostos fenòlics i flabonoïdes, especialment important un alcaloide lleugerament sedant anomenat rhoeadina. . Però les seves llavors tenen un interès destacat com a producte alimentari. La rosella (Papaver rhoeas) no s'ha de confondre amb el cascall (Papaver somniferum) que conté un alcaloide molt més potent: la morfina.

S

Les salvies

Les salvies
Salvia Romana

T

Tarongina

Tarongina
Melissa officinalis

U

V

W

X

Y-Z

Comments are closed.