Parc de Vall de Ros (Riells del Fai)

logo-vall-de-rosParc de les Olors de Vall de Ros
Carrer Font dels Ermots s/n, Riells del Fai (Vallès Oriental)
Telèfon: 93 742 71 52
vallderos@parcdelesolors.com

 Aquest Parc és el projecte pilot amb el qual va començar la Xarxa Parc de les Olors. Actualmente es troba tancat i les activitats s’han traslladat al Parc de les Olors del Serrat .

LES PERSONES

persones

“Quan vam veure per primera vegada la Vall de Ros ens va captivar i vàrem saber que aquest racó del Vallès Oriental era el nostre lloc. Allí on volíem viure, el paradís on volíem que nasqués el nostre fill i on poder envellir serenament. L’any 1994 un foc devastador va destruir el paisatge, tot va haver de començar de nou. Però, gairebé de seguida, ens adonàrem que matolls de farigoles, espígols, romanins i altres plantes mediterrànies reconquerien els espais cremats. La força i tossuderia d’aquestes plantes ens van acostar al seu coneixement, i descobrírem tot un món: el de les olors, el de la cuina adobada amb plantes i el de les seves propietats medicinals. Un món que ens acosta a l’essència de les terres mediterrànies i a un estil de vida amb arrels. Un món que volem apropar a tothom amb el Parc de les Olors de Vall de Ros, el projecte pilot de la Xarxa de Parcs de les Olors de Catalunya..”

Pilar Comes

LA PLANTA

Romaní

“El romaní a l’amor diu que sí”

El romaní (rosmarinus officinalis) és la planta emblemàtica del Parc de les Olors de Vall de Ros. La tradició considera el romaní l’herba de la lleialtat i, per afinitat semàntica, també simbolitza el record i la fidelitat amorosa. També és símbol de valentia i potser per això se’n veien rams tant als funerals com a les noces. D’aquí el rodolí: “El romaní, a l’amor diu que si”.
Ja als textos bíblics se li atribueixen virtuts sanadores. A l’edat mitjana es pensava que donava felicitat perquè era l’herba de l’eterna joventut.
L’essència de romaní té diversos principis actius on hi predomina, sobretot, la càmfora. Es tracta d’un monoterpè amb propietats tòniques i estimulants. Per aquesta raó també se li atribueixen virtuts afrodisíaques, especialment per als homes.
Les propietats desinfectants del romaní s’havien fet servir per aromatitzar les cases i les cambres dels malats mitjançant fumigacions o vapors de fum.
Per a les varius i, en general, per millorar la circulació, el romaní té molta tradició d’ús. Com que també estimula la circulació de la sang al cervell, alleuja alguns mals de cap i afavoreix la concentració i la memòria. Es diu que els pastors menjaven cada dia unes quantes flors de romaní perquè així la planta els ajudava a reconèixer amb més facilitat les ovelles del seu ramat. Així doncs, també és útil per ajudar els estudiants en època d’exàmens.

PRODUCTES

plantaproducte

Cosmètica natural amb les nostres plantes mediterrànies

Una cosmètica d’alta qualitat, elaborada amb l’aportació de la millor síntesi de les nostres plantes aromàtiques: extractes i olis essencials naturals de romaní, farigola, lavanda, menta, etc.

Us recomanem el xampú de romaní, creat especialment per enfortir els cabells i prevenir-ne la seva caiguda, però igualment adequat per tractar qualsevol desequilibri capilar, com ara la caspa o el cabell greixós.

Les activitats les hem traslladat al Parc de les Olors del Serrat

CONTACTE

Comments are closed.