Parc d’Ivars de Noguera

ivars-de-noguera

Avda. La Noguera, 10
25122 IVARS DE NOGUERA (La Noguera)
Contacte: Lídia Romeo i Gerard Ferrer Mòbil: 630877163
Correu electrònic: ivarsdenoguera@parcdelesolors.com

Activitats concertades. Contacteu amb nosaltres.

El Parc

Ivars de Noguera és troba al límit de Catalunya amb Aragó, a l’extrem occidental de la Noguera. Serres i monts esteparis volten el municipi creant un amfiteatre. El Parc de les Olors d’Ivars de Noguera s’insereix en un paisatge variat, ric en contrastos entre les zones regades i productives i les muntanyes eixarreïdes i estepàries.
La finca on s’ha situat el Parc de les Olors la conformen diverses terrasses al·luvials de la Noguera Ribagorçana. L’àrea destinada al jardí visitable correspon a la feixa més baixa, tocant al riu. El parc s’ha dissenyat com una combinació de rodals de geometries diverses que contenen les més de 60 espècies de plantes aromàtiques i medicinals. L’ambient frescal proper al riu afavoreix una experiència de contacte amb les olors i textures de les plantes i també ens farà sentir-nos molt a prop de la natura.

Les Persones

ivars-persones“Som una parella, la Lídia i en Gerard, amb dos fills, el Ferran i la Martina. Som d’aquesta terra i vivim de la terra. En comprar la finca de Cal Tiffon ( ara ja Ca la Ferratina), ens hem plantejat fer-hi un projecte innovador amb tres eixos d’activitat: gestió sostenible i cultiu ecològic; activitats de turisme rural i el Parc de les Olors; així com fomentar la biodiversitat amb plantació de gran nombre d’espècies de plantes aromàtiques i medicinals, combinat amb el cultiu ecològic de fruiters diversos, especialment de varietats locals. El nostre compromís amb el poble ens ha dut a identificar el nostre parc amb el nom d’Ivars de Noguera. Perquè així, el Parc de les Olors pugui ser una bona excusa per conèixer aquest raconet de Catalunya”.
Lídia Romeo i Gerard Ferrer

La Planta

ivars-plantaL’equinàcia (Echinacea purpurea) és una espècie originària de les praderies de l’Amèrica del Nord. Per les seves flors atractives també es planta en nombrosos jardins i parcs. Els indis ja la feien servir per curar les ferides de fletxa i les mossegades de serp. La part de la planta que conté els principis actius és l’arrel, tot i que les fulles i la flor també s’acostumen a aprofitar.

Les terres del Parc de les Olors d’Ivars de Noguera són excel·lents per al conreu de l’equinàcia. Són terres riques però amb molts còdols i on filtra l’aigua amb molta facilitat. A més, s’acompanyarà el seu cultiu amb l’ambientació del mode de vida dels nadius americans i la visita suposarà una experiència de contacte amb la natura tematitzada al voltant de l’estil de vida d’un poble que la sabia entendre i respectar.
L’equinàcia és una planta activadora del sistema immunitari, i és molt recomanada en cas de malalties infeccioses del sistemes respiratori, digestiu i genitourinari. També s’utilitza per les infeccions locals i per via externa com antisèptic. Se’n reconeixen tres espècies, amb components actius similars: Echinacea purpurea, E. angustifolia, E. Pallida. Però la més cultivada és l’Echinacea purpurea.

Productes

ivars-productesAl nostre Parc hi podreu trobar els productes de la Xarxa Parc de les Olors i també en temps de “préssics” podreu fer compra directa d’aquesta fruita tan saborosa i fins i tot ajudar-nos a collir-la dels mateixos arbres.
Temps de préssecs: de juliol a octubre.

Activitats

ivars-activitatsVisites guiades concertades tot l’any.

Programa escolar d’un dia al Parc de les Olors amb tallers i experiències d’aprenentatge al voltant de les Plantes aromàtiques i medicinals

Comments are closed.