Parc de les olors de Sant Marçal

cal-vilanova-logo

Parc de les Olors de Sant Marçal
Sant Marçal (Castellet i La Gornal)
Contacte: Brigitte Caralt Planas
Telèfon 684 45 59 42
Correu electrònic: santmarcal@parcdelesolors.com

 

 

"El Parc de les Olors de Sant Marçal és un espai on els visitants poden observar, tocar i olorar les més de 30 espècies de plantes medicinals, culinàries i aromàtiques i arbres de la zona de l'Alt Penedès. Disposem de diversos espais on fem visites guiades, tallers i activitats per a tots els públics. D'entre aquests espais, destaquem el camí terapèutic on es poden sentir -a través de les terminacions nervioses dels peus- les diferents textures com a fang, sorra, pedres, troncs, plantes, aigua, etcètera. És un circuit per treballar l'equilibri, activar la circulació i en acabat, sentir un total descans als peus. En definitiva, el Parc de les Olors de Sant Marçal és un lloc d'aprenentatge, però també per gaudir dels beneficis que ofereix la naturalesa."

La Planta

esteviaAl Parc de Cal Vilanova conreem estèvia. La Stevia Rebaudiana és una de les plantes dolces que creix espontàniament a Paraguai i al nord de Brasil, on la consumeixen tradicionalment els indis guaranís, qui l’anomenen com a Ka’a he’e.

La dolçor de les seves fulles, més intensa que la del sucre blanc, prové dels esteviòsids, uns principis actius que no tenen calories i que activen el bon funcionament del pàncrees, tot induint a les cèl·lules beta del pàncrees a produir per elles mateixes insulina, el que fa reduir la glucosa en sang que és la causa de la diabetis. Per això es considera una planta d’alt interès medicinal perquè ajuda a regular el sucre a la sang, redueix la pressió arterial, és diürètica i afavoreix l’eliminació de greixos i facilita el bon funcionament de l’aparell digestiu.

La millor manera de prendre-la és en fresc, tot mastegant les seves fulles dolces amb un regust de regalèssia. Però també és molt adient per a endolcir infusions o bé fer servir l’estèvia en pols per a pastissos i dolços, en comptes del sucre blanc.

Productes

productesHi podreu trobar els productes de la Xarxa Parc de les Olors i aquells que elaborem directament tot collint les diferents plantes medicinals del nostre parc.

Activitats

Obert tot l'any, sempre amb visites concertades prèviament.

Tallers, cursos i visites concertades per encàrrec i a mida.

Visites escolars i de grups familiars.

 

 

Situació

Comments are closed.