Parc de Cal Vilanova

cal-vilanova-logo

Parc de les Olors de Cal Vilanova
C/ Major, 11-A
Sant Marçal (Castellet i La Gornal)
Contacte: Brigitte Caralt Planas
Telèfon 684 45 59 42
Correu electrònic: calvilanova@parcdelesolors.com

El Parc de les Olors de Cal Vilanova s’insereix al bell mig del Penedès, al petit poble de Sant Marçal. Les vinyes s’estenen al seu entorn tot creant una imatge plenament mediterrània i pròpia del paisatge de la comarca de l’Alt Penedès.

El disseny del Parc vol ser com un llibre obert sobre les teràpies de l’Institut Guxens d’Estudis i Investigació en Medicina Natural, on trobar, observar, i poder collir les diferents plantes medicinals. Un lloc per gaudir dels beneficis que ens ofereix la natura i al mateix temps un espai de coneixement plaent.

Les Persones

Promotors

FAMILIA GUXENS- JUNYENT

“Som la família Guxens-Junyent, metges i fundadors de l’institut Guxens d’Estudis i Investigació en Medicina Natural (IGEM ). Fruit de l’experiència adquirida durant més de 25 anys de pràctica clínica i docència en el camp de la medicina natural, impartim cursos de kinesiologia holística, reflexoteràpia podal, flors de Bach, oligoteràpia, fitoteràpia, dietètica i dietoteràpia, complements terapèutics, teràpies Manuals i Geobiologia. Moltes d’aquestes àrees temàtiques tenen en el Parc de les Olors de Cal Vilanova un espai per fer pràctiques i conèixer de ben a prop les plantes que utilitzem.”

La Planta

esteviaAl Parc de Cal Vilanova conreem estèvia. La Stevia Rebaudiana és una de les plantes dolces que creix espontàniament a Paraguai i al nord de Brasil, on la consumeixen tradicionalment els indis guaranís, qui l’anomenen com a Ka’a he’e.

La dolçor de les seves fulles, més intensa que la del sucre blanc, prové dels esteviòsids, uns principis actius que no tenen calories i que activen el bon funcionament del pàncrees, tot induint a les cèl·lules beta del pàncrees a produir per elles mateixes insulina, el que fa reduir la glucosa en sang que és la causa de la diabetis. Per això es considera una planta d’alt interès medicinal perquè ajuda a regular el sucre a la sang, redueix la pressió arterial, és diürètica i afavoreix l’eliminació de greixos i facilita el bon funcionament de l’aparell digestiu.

La millor manera de prendre-la és en fresc, tot mastegant les seves fulles dolces amb un regust de regalèssia. Però també és molt adient per a endolcir infusions o bé fer servir l’estèvia en pols per a pastissos i dolços, en comptes del sucre blanc.

Productes

productesHi podreu trobar els productes de la Xarxa Parc de les Olors i aquells que elaborem directament tot collint les diferents plantes medicinals del nostre parc.

 

 

 

 

 

Activitats

Obert tot l'any, sempre amb visites concertades prèviament.

Tallers, cursos i visites concertades per encàrrec i a mida.

Visites escolars i de grups familiars.

 

 

Situació

Comments are closed.