Parc de Cal Forner

Escardívol, Viver i Serrateix (Berguedà)
Contacte: Salut Soler Telèfon: 93 839 07 54; Mòbil: 659 73 33 81
Correu electrònic: calforner@parcdelesolors.com

Activitats concertades. Contacteu amb nosaltres.

El Parc

Els altiplans del Baix Berguedà, a Viver i Serrateix, ens recorden el paisatge de la Provença. Oferim tallers i cursos amb estada al voltant del món de la lavanda, una planta que collim a mà, l’assequem i apliquem les flors en diferents tipus de bosses d’olor.

Les Persones

calforner-persona“Sempre m’havien agradat els camps de lavanda de la Provença. Fa uns anys, em vaig decidir a conrear-ne una hectàrea a les feixes que tenim tocant a la casa de turisme rural.”

Salut Soler

La Planta

calforner-planta L’espígol (lavandula spica) és una espècie del grup extens de lavandes. Un arbust mediterrani que floreix a l’estiu . A les nostres terres de Viver i Serrateix hi floreix cap a finals de juny i l’acostumem a collir a la primera quinzena del mes de juliol.

Creix de manera espontània en terrenys calcaris, secs, pobres i solejats. És una planta de la que se’n fa cultiu arreu dels països temperats per aprofitament del seu oli essencial que es concentra fonamentalment en la seva espiga floral.

Les propietats medicinals de l’espígol són fonamentalment sedants i desinfectants.

Productes

calforner-producteA Cal Forner es confeccionen saquets d’olor i altres productes amb les flors de lavanda.

Activitats

calforner-activitats2Tallers, cursos i visites concertades per encàrrec i segons el programa de temporada. Estades a la casa de turisme rural i tallers d’usos i aplicacions de lavanda.

Per visites guiades i estades a la casa, cal fer reserva prèvia. Obert tot l’any.

Contacte

Comments are closed.