Subscriu-te

Search
Close this search box.

Parc de les Olors de Búger – Mallorca

 ADREÇA:
07311 Búger – Mallorca

CONTACTE:
Esteve Gomila Candel
Correu electrònic: buger@parcdelesolors.com
Telèfon 649592252

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana

És un lloc d’aires frescs i nets que es renoven constantment durant el dia i la nit i on l’embat i el terral pentinen a diari els ullastres de les rotes, a vegades amb força. Un poble de molins, inspirador, on la tranquil·litat pot resultar-hi exagerada, però on aquesta serenor dóna pas a que les idees puguin florir i fluir i casualment les puguem escoltar. El Parc de les Olors de Búger neix d’aquesta escolta, de l’amor a les plantes i a les seves aromes, així com de la voluntat de fer un cultiu sostenible i integrat per potenciar el cultiu de plantes autòctones i silvestres adaptades a l’entorn. Ens il·lusiona poder compartir, experimentar i divulgar el potencial i la saviesa de les plantes tintòries, aromàtiques i medicinals així com l’etnobotànica i la cultura que les envolta.

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana

Activitats

Activitats i tallers per a centres educatius i socials i públic adult i familiar.

Un dels objectius principals del Parc de les Olors de Búger és desenvolupar un programa divers d’activitats i tallers, enfocat tant als centres educatius i socials, com al públic adult i familiar.

L’entorn està específicament dissenyat per poder descobrir el món de les plantes aromàtiques i medicinals, la seva destil·lació, l’etnobotànica i la sostenibilitat, adaptant-nos a les necessitats de cada grup.

El Programa educatiu i social s’ofereix per a diverses etapes: infantil, primària (amb activitats diferenciades per a cicle inicial, mitjà i superior), secundària, batxillerat, cicles formatius, universitat, centres d’adults, educació especial i grups en risc d’exclusió social. Per altra banda, oferim un programa divers d’activitats i tallers per a famílies i adults, així com visites guiades concertades durant tot l’any.

Més informació

Buger Programa centres educatius i socials 2021-2022
Buger Programa centres educatius i socials 2021-2022

La destil·lació i l'alquímia del món vegetal

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana

L’obtenció d’olis essencials i hidrolats és la nostra especialitat.

Les plantes transmuten la informació del seu voltant (clima, sòl, ambient) en forma de molècules orgàniques volàtils que després podem recollir mitjançant el procés de la destil·lació. La seu principal del Parc de les Olors de Búger, ubicada a la finca familiar “Es Puig”, està especialitzada principalment en els cultius de lemongrass, vetiver, romaní, estepa Joana, lavandes, murtra, herballuïsa, santolines, moraduix, entre d’altres, i hi destil·lem els seus olis essencials mitjançant la destil·lació per arrossegament de vapor. La sembra, el cultiu, l’escolta, la recollida i la destil·lació de les plantes es fa en el seu millor moment balsàmic.

La visita al Parc de les Olors de Búger és una porta cap a l’essència de l’aroma de les plantes i la seva bellesa. Cada planta és única i cada destil·lació és única, així com únics som cadascun de nosaltres. El poder de les aromes naturals es transforma en salut i ens desperta sensacions i mons sorprenents que encara ni ens imaginem.

El camí terapèutic

Al “Bosc dels padrins”, jove alzinar sembrat pels nostres avantpassats amb molt d’amor i respecte i ubicat en la mateixa finca, hi trobem el camí terapèutic, el qual està format per diferents materials naturals amb textures diverses.

El visitant tindrà l’opció de realitzar  l’itinerari calçat o bé descalç. Amb aquesta última opció, podrà sentir uns efectes similars als massatges de la reflexoteràpia, a través d’un recorregut sensorial que ens pot aportar diferents beneficis per a la salut, tals com l’estimulació del sistema immunitari, l’activació del reg sanguini o la reducció d’estrès.

Us oferim diferents propostes i dinàmiques per gaudir d’aquesta experiència amb tots els sentits.

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana

Agrobotiga

Al Parc de les Olors de Búger hi podreu trobar els productes de la Xarxa Parc de les Olors, infusions, cremes, xampú de romaní entre d’altres i els olis essencials i hidrolats artesanals i ecològics que elaborem al propi Parc, així com alguns productes de proximitat.

Búger, petit poble a les faldes de la Serra de Tramuntana
Desplaça cap amunt

Aquesta web utilitza "galetes" de tercers per desenvolupar determinats serveis. Si continúes, acceptes les "galetes" Més informació

Les opcions de galetes en aquesta web estan configurades per permetre "galetes" per oferir una millor experiència de navegació. Si segueixes fent servir aquesta web sense canviar les teves opcions o fas clic en "Acceptar" estaràs acceptant les "galetes" d'aquesta web.

Tancar